У Кропивницькому на 101-му мікрорайоні планують підключити світлофор і відремонтувати дороги

На 101-мікрорайоні не лише відремонтують частину прибудинкових територій та підключать світлофор, а й планують облаштуванням виїзд до магістральної вулиці.

Як повідомив депутат міської ради Кропивницького Михайло Бєжан, який закріплений за даним округом, ремонт прибудинкових територій в цьому році проводиться біля житлових будинків 27 та 29 по просп. Університетському.

«На початку року я проводив зустрічі з мешканцями, на яких вони підіймали свої  найбільш «болючі» питання у сфері благоустрою. Найбільше їх турбував стан прибудинкових територій біля зазначених будинків. Я, як депутат міської ради, направив своє депутатське звернення до виконавчих органів міської ради з проханням винайти можливість вирішити  проблемні питання мешканців, – розповідає депутат. – Депутатським корпусом було підтримано відповідну Програму ЖКГ та виділені кошти з міського бюджету на їхній ремонт».

2

Але не тільки прибудинкові території 101-го мікрорайону потребують ремонту. Під’їзд до будинків там теж знаходиться у жахливому стані. За словами Бєжана, на їхній ремонт варто розраховувати у 2017 році.

«Так, дійсно, заїзд  до вищезазначених будинків потребує ремонту, але ми всі розуміємо, що можливості міського бюджету обмежені, тому я підготував свої пропозиції щодо формування переліку об’єктів, які потребують ремонту на 2017 рік. А саме – передбачити видатки з міського бюджету на ремонт прибудинкової дороги біля житлового будинку 23, корп. 2 по просп. Університетському з облаштуванням виїзду до магістральної вулиці», – інформує Михайло Бєжан.

Ще одним проблемним питанням для жителів проспекту Університетського є світлофори, які не працюють. Депутат обіцяє, що вони незабаром запрацюють.

«Питання встановлення світлофорного об’єкту підіймалось мешканцями 101-го мікрорайону ще з 2013 року. Як з’ясувалося, ще у 2014 році на замовлення управління ЖКГ міськради була розроблена проектна документація на встановлення світлофорного об’єкта по просп. Університетському, але кошти на самі роботи не виділялись. У цьому році  ми знайшли можливість виділити фінансування на реалізацію цього проекту. Дійсно, процедура  підключення світлофорного об’єкту  до електричних мереж ПАТ «Кіровоградобленерго» дуже бюрократична і займає часу іноді більше, ніж, фактично, монтаж обладнання. За інформацією головного управління ЖКГ, світлофорних об’єкт запрацює в тестовому режимі (жовтий мигаючий)  на наступному тижні, а потім буде переведено у звичайний  режим роботи», – розповів депутат міськради.

3 4 5
Фото: Марина Осіпова

Поширити:

Залишити коментар:

коментар