16-річний одесит загинув під час спроби зробити фото на даху вагону

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Уфовне фото Джерело: ukrinform.ua

1 вересня о 16:54 на 19-ій колії станційного парку ст. Одеса-Східна був смертельно травмований електричним струмом контактної мережі десятикласник місцевої школи №17, який виліз на дах критого вагону.

Повідомляє Перша електронна з посиланням на прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця».

На місце події прибула карета швидкої допомоги Одеської обласної клінічної лікарні, яка й констатувала смерть 16-річного одесита. Як зазначили свідки трагедії, підліток побажав зробити небезпечне фото на даху вагону, але подібне втручання в діяльність залізничного транспорту майже завжди закінчується летальним наслідком, в решті випадків – інвалідністю.

Підтвердженням тому є статистика невиробничого травматизму в період літніх канікул. Так, з 1 червня по 31 серпня 2016 року загалом було травмовано 33 людини, з них 28 – смертельно. Серед них – 2 випадки смертей підлітків, які були ураженні електричним струмом при аналогічних обставинах.

Додатково:

Фахівці з охорони праці регіональної філії постійно проводять профілактично-роз’яснювальну роботу зі школярами та батьками на предмет небезпечних захоплень підлітків: селфі на об’єктах залізничної інфраструктури та транспорті, прослуховування музики в навушниках переходячи залізничні колії. Під час літніх канікул окрім традиційного оповіщення пасажирів по гучномовному зв’язку щодо виконання вимог «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України», також було проведено низку інших заходів. Зокрема, за звітній період громадяни та пасажири на станціях та вокзалах отримали понад 6,5 тис. пам’яток «Правил безпеки громадян України на залізничному транспорті України», а також на станціях філії розміщено 378 плакатів «На залізничних коліях прослуховування музики в навушниках заборонено».

Крім того, у філії розроблено та направлено на всі станції дирекцій пам’ятка по дотриманню вимог «Правил безпеки громадян на залізничному транспорті України» із зазначенням обставин та причин, допущених випадків травмування громадян у 2016 році, для проведення роз’яснювальної роботи серед населення селищ та міст, розташованих поблизу залізничних станцій. Разом з цим, протягом вересня оголошено «Місячник безпеки на залізничному транспорті», готуються матеріали для проведення профілактичної роботи в навчальних закладах регіону.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар