У прифронтовій зоні ведеться боротьба з російською пропагандою – РНБО

Служба безпеки України бореться проти російської пропаганди. Зокрема, як поінформував на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, у Маріуполі оперативники припинили ретрансляцію десятьох заборонених російських телеканалів. Це вже не перший випадок швидкої протидії: 11 травня СБУ заблокувала ретрансляцію п’яти російських каналів у Костянтинівці.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Речник адміністрації Президента України з питань АТО також повідомив про оперативну інформацію в зоні бойових дій.

Луганський напрямок

Противник здійснив 1 снайперський обстріл наших позицій. Це сталося поблизу с. Новозванівка Попаснянського району.

Донецький напрямок

Вчора бойові дії велися виключно під Авдіївкою. Протягом дня противник 9 разів порушив режим тиші. Ворог вів вогонь одразу з трьох напрямків – Спартака (південь), Мінерального (південний схід), Ясинуватої (схід). В ході обстрілів противник застосував міномет, а також снайперів.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 10 ворожих обстрілів по всьому фронту від Мар’їнки до Широкиного.

Вчора ввечері ворожий БПЛА проводив повітряну розвідку над тимчасово окупованими територіями. Встановлено, що він прилетів з Росії. Про це п.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, 7 – отримали поранення. Ці втрати сили АТО понесли на Донецькому напрямку.

Інформація про втрати противника: вчора до моргу Донецької обласної клінічної лікарні ім. Калініна доставлено одного загиблого, а до спец відділення – 2 поранених окупантів. Також до моргу залізничної лікарні Ясинуватої доставлено 8 загиблих та 11 поранених бойовиків, які брали участь у бойових діях в Авдіївській промзоні.

Українські правоохоронці знаходять нові схованки зі зброєю

СБУ спільно з поліцією знайшли схрон з 17 протитанковими мінами ТМ-62 із запалами. За оперативною інформацією, бойовики планували використати їх для здійснення диверсій.

1112

Також поліція Луганщини вилучила боєприпаси, що були заховані в селі Підгорівка Старобільского району.

Поліцейські знайшли 4 магазини до автомата Калашникова, 87 набоїв калібру 5,45 мм, 15 детонаторів, запали до гранат та 7 запалів до сигнальної ракети.

21222324

Затримані бойовики отримують заслужене покарання

Лисичанський міський суд визнав винним учасника незаконного збройного формування «Прізрак» та засудив до тюремного ув’язнення строком на два роки та чотири місяці. Українські спецслужби затримали його у лютому 2015 року. Встановлено, що бойовик входив до бандформування у травні-липні 2014 року, і зі зброєю в руках патрулював окупований Лисичанськ. Після звільнення міста силами АТО, ватажки бойовиків наказали йому залишатися в місті та отримувати вказівки від керівника розвідувальної групи «Прізрака» на прізвисько «Багіра», і збирати інформацію про пересування українських військ та складати списки українських патріотів.

Тривають тренування українських військових

На Львівщині проходять стажування курсанти Харківського університету Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба.

Молоді льотчики виконували польоти на гелікоптерах Мі-8 та Мі-24, тренувалися виконувати зліт та посадку, зависання та утримання гелікоптерів у польоті та керування машиною за заданим маршрутом.

3132333435

Учора завершилися двотижневі курси для співробітників ВСП, організовані інструкторами з Військової поліції Канади.

Під час тренувань бійці вчилися проводити огляд місця злочину, обшук транспортних засобів та затримання порушників.

41424344

Поширити:

Залишити коментар:

коментар