Бойовикам на Донбас доставили новітнє російське озброєння, а до Дебальцевого прибули нацгвардійці з РФ – РНБО

Таку інформацію сьогодні на брифінгу оприлюднив речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на ІАЦ РНБО.

За інформацією ГУР МОУ, у так званому «2-му мотострілецькому батальйону 1-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР», триває масовий відтік окупантів через небажання воювати. Наразі укомплектованість підрозділу менша за 35%.

Також через постійні випадки дезертирства до Дебальцевого прибуло 70 бійців національної гвардії РФ. Підрозділ не буде підпорядковуватися так званому «2-му армійському корпусу» бандформування «ЛНР».

Також розвідка повідомляє про новітнє російське озброєння для НЗФ на Донбасі. Це російські безпілотники «Орлан-30» та рухомий розвідувальний пункт ПРП-4А «Аргус».

Луганський напрямок

Вчора відбувся 1 ворожий обстріл – у Щасті.

Донецький напрямок

Противник 4 рази порушив режим тиші у Луганському та Авдіївці. Обстріли були достатньо потужними, 1 раз окупанти застосували БМП.

Маріупольський напрямок

Протягом доби противник 6 разів обстріляв наші позиції, застосувавши БМП і снайперів. Провокації відбулися майже по всьому фронту – у Мар’їнці, біля Докучаєвська та Старогнатівки.

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – зазнали поранень. Всі ці втрати сили АТО понесли внаслідок підриву на вибухових пристроях.

Також у Щасті 2 цивільних (співробітників ТЕС) отримали поранення внаслідок вибуху боєприпаса до підствольного гранатомета, який лежав у землі.

Сепаратисти отримують судові вироки

Зокрема, Рубіжанський міський суд Луганської області виніс вирок колишньому меру м. Золоте Володимиру Кочевнику. Встановлено, що чоловік брав участь в організації сепаратистського псевдореферендуму  11 травня 2014 року.

Крім того, протягом травневих свят поліцейські на блокпостах у районі проведення АТО затримали одного бойовика, 9 колаборантів і знайшли шість схованок зі зброєю.

СБУ спільно з поліцією виявили сховок з боєприпасами поблизу села Березове Мар’їнського району Донецької області. У схованці були гранатомет РПГ-22, 2 гранатометні постріли, 3 освітлювальні ракети, 2 димові шашки, понад 200 набоїв та 10 пластин танкової броні, де було заховано пластид.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар