У зоні АТО продовжують працювати кулемети, гранатомети і міномети (РНБО)

Луганський напрямок. Не зафіксовано жодної ворожої провокації.

Донецький напрямок. Бойовики продовжують зухвало порушувати перемир’я в районі Авдіївки. Обстріли почалися з 10 ранку й продовжилися з перервами до сьомої вечора. Бандформування переважно застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, гранатомети. Також неспокійно було біля селища Луганське, що на Світлодарській дузі. Окрім зазначеної зброї, ворог здійснював обстріли з БМП. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Маріупольский напрямок

Бойовики зосередили вогонь по українських позиціях поблизу села Тарамчук, стріляючи зі стрелецької зброї, великокаліберних кулеметів, гранатометів, а також заборонених Мінськими домовленностями 120-мм мінометів. Ще одна провокація з боку російських найманців відбулася в районі Широкиного.

Крім того, днями група бойовиків наблизилась до опорного пункту сил АТО на відстань кількох сотень метрів, і відкрила вогонь по військовослужбовцям. Обстріл становив пряму загрозу життю та здоров’ю воїнів, тому українські військові застосували зброю у відповідь. Внаслідок цього обстріл наших позицій припинився, один з бойовиків загинув, а решта пустилися навтіки. Сьогодні запланована передача тіла загиблого бойовика на окуповану територію. З української сторони операцію проводить група цивільно-військового співробітництва, що передасть тіло медичним представникам Донецького моргу. Цей інцідент знову демонструє як бандформування намагаються розхитати зусилля урегулювати конфлікт.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув, один отримав поранення.

Спецпризначенці СБУ пройшли навчання

Бійці відпрацювали висадку з вертольота Мі-8 на землю і дахи будівель, а також евакуацію звідти. Всі навчання проходять в умовах, максимально наближених до бойових.

111213

За минулу добу на Донеччині співробітники поліції 14 разів вилучали нелегальні боєприпаси.

Серед «трофеїв» – тротилові шашки, міна МОН-50 та набої до автомата Калашникова старого зразка (калібр 7,62 мм).

212223

У Станиці Луганській напередодні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги відбувся концерт військового оркестру та мітинг-реквієм.

На заході були присутні ветерани Другої світової війни. У Сквері Слави учасники концерту та мітингу поклали квіти до пам’ятника загиблим землякам у роки війни.

Сьогодні Україна з разом усією Європою відзначає День пам’яті та примирення. Ми зберігаємо пам’ять про українців, що воювали за свободу та незалежність під час Другої світової війни у лавах армій Об’єднанних націй та підпілля. Сьогодні українські воїни знову захищають цінності свободи на сході держави. Побажаймо їм витримки та мирного неба.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар