Бойовики наступають у Маріупольському напрямку (РНБО)

Луганський напрямок. Тут бойовики активізувалися. Зафіксовано три збройних провокації біля Новоолександрівки з застосуванням гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок. Незаконні збройні формування стріляли з гранатометів та стрілецької зброї по українських позиціях в районі Авдіївки.

Маріупольський напрямок

Тут відбулося найбільше провокацій. Бойовики, що базуються в окупованому Докучаєвську, зухвало порушили Мінські домовленності, застосувавши міномети калібром 120-мм по позиціях сил АТО біля Новотроїцького. В цьому районі бойовики також здійснили кілька обстрілів з гранатометів та стрілецької зброї. Також неспокійно було поблизу Мар’їнки, де російські найманці застосували стрілецьку зброю та здійснював обстріл ворожий снайпер.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, один отримав поранення. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Правоохоронці затримують бойовиків та їх спільників

На Донеччині СБУ спільно з поліцією затримала інформатора т.зв. «ДНР», який передавав бойовикам інформацію про місця дислокації та маршрути переміщення сил АТО. Ще одного інформатора затримали на Луганщині.

Далі – пряма мова затриманого.

Також одразу двох поплічників незаконних збройних формувань затримали у Краматорську. Один з них під час окупації міста охороняв захоплене приміщення місцевої ради, чергував на блокпостах та перевіряв документи і автотранспорт громадян. Інший – перевозив та доставляв товари бойовикам на власному авто.

11

Крім того, на Луганщині прикордонники затримали водія начальника розвідки бандформування «прізрак»

Затриманий підтвердив, що у 2014 році брав активну участь у діяльності незаконних бандформувань та був водієм начальника розвідки бойовиків. Військові передали його співробітникам СБУ для подальшої перевірки.

Тим часом у Дніпропетровську СБУ затримала місцевого жителя, який розповсюджував антиукраїнську пропаганду та закликав до створення нових фейкових республік

Під час обшуку його помешкання було вилучено комп’ютерну техніку з доказами протиправної діяльності. До вашої уваги – відео із зізнанням затриманого.

У Рубіжному, що на Луганщині, СБУ викрила схрон із боєприпасами, які належали нині покійному бойовику банди «прізрак»

Місцевий мешканець приєднався до бандформувань у липні 2014 року. Нещодавно під час обшуку помешкання зловмисника, оперативники виявили схованку, що містила сім вибухонебезпечних елементів з комплекту динамічного захисту танків, чотири ручні гранати та набої калібру 7,62 мм.

2223

Українські десантники вдосконалюють навички з тактичної медицини за стандартами армій країн НАТО

У ході навчань відпрацьовувалися тактика дій  при критичній кровотечі, проблемах з дихальними шляхами, евакуації пораненого з поля бою, вогневе прикриття тощо. На сьогоднішній день, цей курс вже пройшли більше 25 тисяч українських військовослужбовців.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар