Проросійські бойовики дотрмуються режиму припинення вогню лише на Луганському напрямку

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 5 травня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Режим припинення вогню зберігається зразково.

Донецький напрямок

Основними точками напруженості залишаються ділянки фронту на Світлодарській дузі та поблизу Авдіївки, де противник вчора в темну пору доби застосовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Маріупольський напрямок

Ситуація дещо складніша. Ворог випустив 20 мін з 82-мм мінометів у бік українських позицій поблизу Гнутового. Ще ряд ворожих збройних провокацій було зафіксовано у Новотроїцьку, Водяному, Гранітному та Широкиному.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає. Вчора двоє військовослужбовців отримали поранення в результаті підриву на протипіхотних мінах під час виявлення вибухових пристроїв в районі села Славне Мар’їнського району на Донеччині. Зараз за життя військових борються донецькі медики.

Служба безпеки України заблокувала комплекс зв’язку, що використовувався бойовиками

У Дніпропетровську зловмисники за допомогою IP-телефонії отримували трафік з Росії, який оброблявся під виглядом місцевих розмов та направлявся на номера українських операторів. Завдяки цій схемі бойовики т.зв. «ДНР» та «ЛНР» безперешкодно спілкувалися зі своїми російськими кураторами. Під час обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну спеціалізовану техніку, понад 200 карток операторів мобільного зв’язку України та банківські картки.

111213

Ще двоє колишніх бойовиків повернулися додому, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Зокрема, один вступив до лав бойовиків у квітні 2014 року, чергував на блокпостах, перевіряв документи та транспорт громадян, а також готував їжу для членів бандформувань. Пізніше чоловік подався до Росії, де переховувався від покарання. Однак, почувши про програму, повернувся до Бахмута та здався правоохоронцям, з якими погодився співпрацювати у слідстві.

Також учора Лисичанський міський суд звільнив від кримінальної відповідальності ще одного бойовика, який півтора роки, починаючи з листопада 2014, входив до складу НЗФ т.зв. «ЛНР». Визнавши свою вину, він добровільно відмовився від подальшої участі у бандитизмі та здався правоохоронцям. До вашої уваги – відео з його зізнанням.

2122

Українські курсанти вдосконалюють бойовий вишкіл

Молоді воїни у Військовій академії м. Одеса опанували навички з рукопашного бою. Заняття передбачають суміш прийомів боксу, бойової акробатики та застосування холодної зброї. Особлива увага приділялася психологічній стійкості курсантів для успішного виконання бойових задач.

31323334353637383939-1

Також вчора правоохоронці в районі проведення АТО провели тренування з протидії тероризму

Напередодні другої річниці намагань бойовиків захопити Маріупольське місцеве відділення міліції, поліція спільно з НГУ провели навчання з охорони об’єкту. За сценарієм, відділ штурмували понад 200 зловмисників. Правоохоронцями було відпрацьовано план захисту «Фортеця», у ході якого усі спроби штурму були ліквідовані менше ніж за годину.

41424344454647484949-149-249-349-449-549-649-749-849-949-10

Поширити:

Залишити коментар:

коментар