Великдень у зоні АТО: 1 військовий загинув, 7 – поранені (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сердечно вітаємо з великим християнським святом – Великоднем! Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, сьогодні, як і два роки тому, коли розпочалася війна, правда залишається на боці українського народу. А там, де правда, – там Бог і перемога. Велика шана усім захисникам українського народу. Христос Воскрес

ІАЦ РНБО повідомляє коротку хроніку подій з району проведення АТО за минулу добу.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші на південь від Трьохізбенки.

Донецький напрямок

На цьому напрямку зросла кількість ворожих обстрілів, порівняно з минулими днями, втім міномети застосувалися вчора один раз – поблизу Авдіївки. Авдіївська промзона залишається найгарячішою точкою Донецького напрямку. Там вчора ввечері було поранено 5 українських військових.

Ворог відновив свою активність у районі Світлодарського водосховища, неодноразово відкриваючи вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Неспокійно протягом минулої доби було і на північних околицях окупованої Горлівки – у Зайцевому та Майорську.

Маріупольський напрямок

Обстановка і надалі залишається неспокійною. У Мар’їнці було зафіксовано ряд ворожих збройних провокацій, а також використання 82-мм мінометів. Південніше, поблизу Водяного та Широкиного, противник обстріляв українські позиції з 120-мм мінометів. Водночас у Водяному російсько-терористичні війська відкривали вогонь з БМП. Всього вчора на цьому напрямку противник порушив режим тиші 9 разів.

За минулу добу внаслідок бойових дій один український військовий загинув внаслідок гранатометного обстрілу поблизу Світлодарського водосховища. Ще семеро захисників зазнали поранень. З них, п’ятеро, як повідомлялося, в Авдіївці та ще двоє – на Маріупольському напрямку.

Українські правоохоронні органи знаходять нові схованки з боєприпасами

Так, у передмісті Одеси співробітники СБУ спільно з поліцейськими вилучили три гранатомети, сорок дві гранати РГД і Ф-1, майже півтори тисячі набоїв, три магазини до ручного кулемету Калашникова та димові шашки.

111213

Вчора СБУ попередила диверсію бойовиків на Донеччині

Оперативники виявили протитанкову міну підсилену тротиловим зарядом поблизу села Старогнатівка, яку встановили ворожі диверсанти на шляху, яким переміщаються українські підрозділи та військова техніка. Українські сапери вчасно знешкодили вибухівку.

2122

Вчора поліцейським Бахмута здався 25-річний чоловік

Затриманий був членом НЗФ з квітня 2014 року.Встановлено, що він з биткою та запалювальною сумішшю вартував на блокпостах, працював на кухні. Після звільнення міста від окупації він втік до Росії. Повернувшись додому через півтора роки, він з жахом спостерігав, як правоохоронні органи затримують колишніх бойовиків, тому вирішив здатися. Тепер на нього чекає перевірка і в перспективі -звільнення від відповідальності за програмою «на тебе чекають вдома».

Збройні Сили України проводять активні навчання з удосконалення навиків наших бійців

Танкові підрозділи ЗСУ провели планові польові заняття у районі проведення АТО. Особлива увага приділялася злагодженості дій екіпажів та підрозділів. Також на практиці перевірявся рівень підготовки фахівців, які прибули на заміну демобілізованим.

31323334353637383939-139-239-339-439-539-639-7

В Одесі завершився курс підготовки водолазів для ЗСУ

Навчання проходили на базі факультету військово-морських сил Національного університету «Одеська морська академія» впродовж двох місяців. Робота під водою відбувалася у басейні та у гавані Одеського порту. Кожен боєць загалом провів під водою 20 годин.

414243

Також у двох київських ВВНЗ відбувся випуск молодих офіцерів, що були слухачами курсів підготовки військовослужбовців солдатського та сержантського складу

Лави ЗСУ поповнять зв’язківці та фахівці з внутрішніх комунікацій (військові психологи).

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA55565758

Українські патріоти надсилають подарунки захисникам держави до Великодня

Зокрема, учні та вчителі Запорізької дитячої музичної школи привітали своїх земляків, які зараз служать на передовій.

Дітлахи разом з батьками спекли паски та зібрали солодощі й засоби гігієни бійцям. Також діти передали свої художні твори присвяченні миру та процвітанню в нашій країні. До збору подарунків відгукнулися й інші мешканці Запоріжжя. Доставити вантаж допомогла групи цивільно-військового співробітництва, а самі військові щиро подякували за підтримку, адже такі привітання дають кожному розуміння кого вони захищають.

616263646566


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар