Вчора 3 українських воїнів загинули, а 6 отримали поранення (РНБО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора ситуація в районі проведення АТО знову загострилася. За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, противник різко збільшив кількість обстрілів українських позицій. Окупанти активно застосовують важке озброєння – міномети і бронетехніку по всьому фронту.

Луганський напрямок. Відносно спокійно лише на цьому напрямку. Вчора противник 1 раз порушив режим тиші. Інцидент стався у Попаснянському районі.

Донецький напрямок. Тривають ворожі обстріли по всьому фронту – на Світлодарській дузі, в Зайцевому, під Авдіївкою, на дальніх підступах до Донецького аеропорту. За минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 14 ворожих обстрілів (понад половину – з важкого озброєння).

Маріупольський напрямок. Обстановка аналогічна. «Найгарячіші точки»: Мар’їнка, Новотроїцьке та Широкине. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 30 ворожих обстрілів, зокрема 6 – з важкого озброєння, а також низка снайперських.

За минулу добу внаслідок бойових дій 3 українських військовослужбовців загинули, 6 – отримали поранення.

Українські правоохоронці продовжують затримувати бойовиків та їхніх пособників. У Слов’янську СБУ спільно з поліцією затримала бойовика. Встановлено, що колишній працівник органів внутрішніх справ приєднався до бандформувань у травні 2014 року і чергував на блокпостах на околиці Слов’янська. Після звільнення міста українськими військами він втік на окуповану територію, а потім – у Росію. Там бойовик активно займався пропагандою в Інтернеті.

Тим часом на Луганщині СБУ викрила інформаторку ГРУ ГШ ЗС РФ. У серпні минулого року за 100 доларів її завербували російські спецслужби. Жінка збирала для ворога розвідувальну інформацію, перебуваючи в районі дислокації сил АТО.

Продовжується навчання українських військових. Вчора військовослужбовці ВДВ ЗСУ десантувалися з військово-транспортного літака Ан-26.

Також десантники відпрацювали імітаційні елементи ведення вогню з повітря і після приземлення, ведення штурмових дій у визначеному напрямку та збір після виконання завдання. На Рівненському полігоні більше 100 воїнів-зенітників строкової служби виконали стрільбу з великокаліберних кулеметів ДШК, НСВ «Утес» та зенітної установки ЗУ-23-2 по імітованих повітряних та наземних цілях.

Днями за підтримки канадських партнерів на Хмельниччині було відкрито сучасний клас для підготовки фахівців з протидії саморобним вибуховим пристроям. Витрати на проектування, обладнання та оснащення класу повністю взяли на себе канадські благодійники. Сума допомоги – близько 1,5 млн. гривень. Українські волонтери передали воїнам-артилеристам мобільний стоматологічний кабінет. Він має все необхідне, щоб у польових умовах проводити повноцінний медогляд і лікування бійців.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар