Ситуація в зоні АТО доволі напружена (РНБО)

Луганський напрямок. Ворожі провокації відбулися одразу на кількох ділянках фронту – у Станиці Луганській, Трьохізбенці та Попасній. Здебільшого ворог відкривав вогонь у темну пору доби. Всього за вчора на Луганському напрямку відбулося 8 ворожих обстрілів.

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, на Донецькому напрямку обстановка традиційно найскладніша. За минулу добу тут відбулося 30 обстрілів з боку НЗФ, з них майже половина – мінометні. За підрахунками, вчора окупанти випустили по позиціях сил АТО понад 100 82-мм мін та понад 20 120-мм мін. «Гарячі точки» – Зайцеве, Майорськ, Авдіївка, Піски. Українські війська ведуть ефективний вогонь у відповідь, змушуючи противника припинити вогонь та дотримуватися п.1 Мінських угод.

Маріупольський напрямок. Вчора відбулося 12 ворожих обстрілів (в тому числі 2 мінометних). Противник, як і раніше, порушує режим тиші по всьому фронту – у Мар’їнці, в районі Докучаєвська, а також південніше, біля Азовського моря (Павлопіль та Широкине). Традиційно окупанти активізуються у другій половині дня.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

У Попасній на Луганщині СБУ спільно з Національної гвардією та ДСНС перевірили 5 кладовищ на наявність мін та інших вибухонебезпечних предметів

На одному з цвинтарів правоохоронці виявили схованку із засобами ураження. Підхід до схрону був замінований протипіхотною підстрибуючою міною ОЗМ-72. Сапери розмінували схованку та вилучили з неї 3 реактивних вогнемета «Шмель» та реактивно-штурмову гранату російського виробництва.

1112

Українські військові проходять тренування

На Дніпропетровщині особовий склад танкових підрозділів 93-ї окремої механізованої бригади продовжує вдосконалювати практичні навички з тактичної, тактико-спеціальної та вогневої підготовки. Танкісти відпрацьовують вправи з водіння танка пересічною місцевістю, вивчають основи та правила стрільби, порядок визначення вихідних установок для стрільби, матеріальну частину озброєння та боєприпасів.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Через скорочення місії ООН у Ліберії, в Україну повернулися 3 бойових вертольота Мі-24П. Вони будуть використовуватися для навчально-тренувальних польотів та виконання бойових завдань у складі Повітряних сил ЗСУ, зокрема в районі проведення АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар