Бойовики активізували наступ і чекають “допомогу” з Росії (РНБО)

Вперше з 27 серпня 2015 року, тобто майже за 8 місяців, кількість ворожих обстрілів українських військ перевищила позначку «100». За даними, які оприлюднив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, згідно зі статистикою, найтриваліший обстріл відбувався протягом 2 годин.

Луганський напрямок. Ввечері противник нахабно порушив режим тиші в районі Станиці Луганської. При цьому двічі застосовувався ворожий міномет. Нагадуємо, що через неспокійну обстановку пішохідний КПВВ «Станиця Луганська» не працює.

Окрім цього, бойовики обстріляли українські війська у Кримському та Золотому. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів. Окрім цього, у с. Троїцьке цивільна жінка підірвалася на розтяжці. Її госпіталізовано.

Донецький напрямок. Близько половини всіх обстрілів припадає на Авдіївку, де окупанти ведуть вогонь цілодобово, не полишаючи надії просунутися на захід.

Також неспокійно на Світлодарській дузі, в околицях Горлівки (по всьому фронту, але перш за все, у Зайцевому), а також на позиції «Шахта «Путилівська» (також відома, як Шахта «Бутовка-Донецька»). Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 74 обстріли (з них 17 – з важкого озброєння).

Маріупольський напрямок. Ввечері противник атакував наші позиції між Новотроїцьким і Докучаєвськом. Напад здійснювався за потужної вогневої підтримки – 120-мм міномета та БМП. Завдяки чіткій координації дій двох сусідніх опорних пунктів сил АТО, українські війська відбили атаку без втрат. Натомість група бойовиків втратила керівництво і в паніці відступила. Окрім цього, сили АТО підбили ворожу БМП-1. На трьох бійців (обслугу гранатомета СПГ-9), які відзначилися цим влучним пострілом, вже готують подання на нагородження.

Також у Мар’їнці НЗФ здійснили потужну серію обстрілів (зокрема, снайперських), яка тривала понад 10 годин (практично всю світлу пору доби). Окрім цього, ворог застосував міномети поблизу Березового і 122-мм артилерію – поблизу Богданівки. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожих обстріли.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – було поранено.

ГУР МОУ оприлюднило втрати ворога за минулу добу

Зокрема, у Донецькій області (в районі Донецька, Авдіївки та Зайцевого) 4 окупантів загинули, та 9 отримали поранення. Це бойовики зі складу одразу трьох підрозділів російсько-окупаційних військ – так званих «11-го окремого мотострілецького полку, 3-ї окремої мотострілецької бригади» та 100-ї окремої мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу» бандформування «ДНР».

ЄМБЛЕМА ГУР-1

Також у Луганській області (в районі Молодіжного) загинули 5 та отримали поранення 7 окупантів зі складу так званого «6-го окремого мотострілецького полку 2-го армійського корпусу» бандформування «ЛНР».

Три дні тому під час розвантаження боєприпасів посварилися між собою бойовики з двох різних підрозділів – так званих «6-го окремого мотострілецького полку» і «2-ї окремої мотострілецької бригади» «2-го армійського корпусу» бандформування «ЛНР». Сварка закінчилася бійкою зі стріляниною, внаслідок чого поранено одного окупанта в офіцерському званні.

В окупованому Стаханові 2 бойовиків намагалися пограбувати місцевого мешканця, проте отримали гідну відсіч, і відправилися до лікарень з серйозними пораненнями.

Українська воєнна розвідка повідомляє, що з Росії прибуло чергове підкріплення для бойовиків

На станцію Харцизьк приїхав ешелон з боєприпасами (80 тонн) і паливно-мастильними матеріалами (понад 120 тонн).

На станцію Ровеньки приїхав ешелон з паливно-мастильними матеріалами (320 тонн).

Співробітники СБУ знайшли чотири картини XVIIстоліття зі складу колекції, викраденої у 2005 році з музею у Нідерландах

Спецслужба провела масштабну роботу з перевірки інформації про знаходження картин в Україні. Встановлено, що викрадення організувало одне з міжнаціональних кримінальних угруповань, до якого входили вихідці з Донбасу. СБУ з міркувань національних інтересів не розкриває всіх подробиць операції, проте запевняє, що пошук інших картин триватиме.

12131415

Ще один колишній бойовик повернувся до рідних у рамках програми «На тебе чекають вдома!»

Мешканець Красноармійська приєднався до НЗФ у лютому 2015 року та перебував у лавах ворожого загону в Докучаєвську. Мародерство, зневажливе ставлення російських ватажків до підлеглих змусили чоловіка зрозуміти свою помилку та зв’язатися зі спецслужбами.

Тривають навчання українських військових

На Рівненському полігоні відбулися бригадно-тактичні навчання.

Під час проведення навчання було відпрацьовано перехід бригади у наступ: висування з глибини, форсування водної перешкоди, ведення штурмових та рейдових дій, відбиття контратаки противника.

222324252929-3

На Дніпропетровщині тривають заняття з фахової підготовки військовослужбовців 93-ї окремої механізованої бригади.

На вогневих рубежах екіпажі БМП виконують стрільбу по нерухомих цілях вдень і вночі. Також бійці відпрацьовують розвідку цілей, завантаження боєкомплекту, приведення озброєння з похідного положення в бойове тощо.

3234

На полігонах на Чернігівщині триває бойове злагодження підрозділів Сухопутних військ.

В селищі Гончарівське бійці одного з батальйонів охорони проходять бойове злагодження. Військові стріляють з автоматів, гранатометів, озброєння БТР та метають бойові гранати.

4142

На Львівщині військові інженери вдосконалюють свої професійні навички роботи на важкій інженерній техніці – землерийних машинах та шляхопрокладачах.

5152535455565758

Міжнародні питання: напередодні засідання Ради Росія-НАТО ЗС РФ проводять комплексну повітряну розвідувально-ударну операцію у Чорноморському регіоні

В операції задіяно:

літак-розвідник Су-24МР (аеродром Маріновка, Волгоградська область РФ), який провів розвідку та підтвердження об’єктів умовного противника.

літак дальнього радіолокаційного виявлення та наведення А-50У (аеродром Єйськ, Краснодарський край РФ), який здійснював чергування у повітряному просторі центральної частини Чорного моря та управління діями авіації.

2 стратегічні бомбардувальники Ту-160 (аеродром Енгельс, Саратовська область РФ), які у повітряному просторі Краснодарського краю відпрацювали питання нанесення умовного ракетного удару по району протоки Босфор (м. Стамбул, Туреччина).

5 літаків Су-24М (аеродром Саки, окупований Крим), які у повітряному просторі південно-західної частини Чорного моря відпрацювали умовне блокування військово-морських баз чорноморських членів НАТО – Румунії, Болгарії та Туреччини.

Таким чином, Росія демонструє рішучі наміри і готовність застосовувати військову силу для недопущення розгортання угруповання ВМС країн-членів НАТО у Чорному морі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар