РНБО: До донецьких лікарень доставлено 14 загиблих та 19 поранених окупантів (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані щодо ситуації в зоні АТО 11 квітня.

Луганський напрямок

Ще до світанку бойовики здійснили серію обстрілів в районі Станиці Луганської. Під вогонь потрапив КПВВ, через що його роботу призупинено.

Донецький напрямок

За минулу добу найбільшу активність ворог проявляв на ділянці фронту Горлівка – Ясинувата та під Авдіївкою. Також мінометні обстріли відбулися на Світлодарській дузі, у Зайцевому та Майорську. Одразу у кількох місцях на передових позиціях НЗФ активізувалися снайпери. Спокійних місць немає, адже традиційно саме на Донецький напрямок припадає близько 2/3 всіх ворожих обстрілів на передовій (за минулу добу на тут відбувся 41 ворожий обстріл). Це пов’язано з великою протяжністю фронту та насиченістю передових порядків противника важкою технікою та гарно вимуштрованою живою силою окупантів. Втім, противник, як і раніше, несе важкі втрати.

За інформацією ГУР МОУ, позавчора до двох донецьких лікарень доставлено 14 загиблих та 19 поранених окупантів зі складу одразу 3 ворожих угруповань – так званих «1-ї, 3-ї, 100-ї окремих мотострілецьких бригад 1-го армійського корпусу» – бандформування «ДНР».

Маріупольський напрямок

Ворог знову застосував ствольну артилерію – 122-мм гаубиці. Із окупованої Саханки НЗФ випустили по наших позиціях понад 30 снарядів. Під Мар’їнкою, як і раніше, активно стріляють снайпери. Також ворог застосував міномети і БМП. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 18 обстрілів (кожен третій – з важкого озброєння, ще кожен третій – снайперський).

Як розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

Правоохоронці вилучають боєприпаси в районі проведення АТО

Днями власник дачного будинку у селі Пришиб Слов’янського району Донеччини виявив у власному дворі склад боєприпасів і вибухівки, обладнаний за час його відсутності.

Під деревом знаходилися протитанковий гранатомет, 3 осколкові гранати, 2 тротилові шашки з детонаторами та більше 240 набоїв. Наразі поліцейські встановлюють походження знахідки.

11121314

Поліцейським Красноармійська місцевий мешканець добровільно здав майже 3,5 тисяч набоїв до автомата Калашникова.

Встановлено, що чоловік знайшов небезпечну знахідку за допомогою металошукача, коли збирав металобрухт.

2122232425

Також вчора піротехніки ДСНС знешкодили 105 вибухонебезпечних предметів, знайдених нещодавно на Донеччині. Вибухонебезпечні предмети були виявлені місцевими мешканцями у Слов’янському та Ясинуватському районах. Серед вилученого – мінометні міни та ручні гранати.

Тривають навчання українських військових

На полігоні навчального центру ВДВ на Житомирщині тривають навчально-методичні збори з лейтенантами.

У ході тактичної підготовки десантники відпрацьовують дії особового складу на полі бою, зокрема, стрільбу з різних положень, переміщення полем бою, дії за сигналами та командами та дії на техніці в ході бою.

313233343536373839

На Луганщині військовослужбовці ЗСУ провели навчальні стрільби. Бійці розвідувального підрозділу бригади вдосконалили навички відходу груп із лінії вогню, протидію диверсантам та реагування на раптові зміни напрямку ведення вогню.

4142

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар