РНБО: за добу терористи 91 раз обстріляли українські позиції (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вчора обстановка на лінії фронту знову загострилася. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник. За минулу добу противник здійснив 91 обстріл наших позицій (кожен третій – з важкого озброєння: мінометів, танка, БМП). Активно стріляють ворожі снайпери.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші: під Щастям та Трьохізбенкою.

Донецький напрямок

Епіцентром бойових дій залишається промзона Авдіївки, де ворожі обстріли тривають безперервно. Противник зосередив серйозні сили у Ясинуватій, Міненральному та Яковлівці і безуспішно намагається посунути лінію фронту на захід. Також ворожі провокації відбулися у Зайцевому. Зокрема, декілька разів стріляли снайпери окупантів. Окрім цього, у частині Зайцевого, що контролюється силами АТО, під ворожий обстріл потрапив патруль місії ОБСЄ.

Поблизу сел. Луганське на Світлодарській дузі бойовики здійснили обстріл український позицій з БМП і танка. Неспокійно і в Донецькому аеропорту. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 54 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Противник порушує режим тиші по всьому фронту, проте найбільше обстрілів відбулося в Мар’їнці та Широкиному. У Мар’їнці поранено цивільного. Противник активно застосовує міномети, які зосереджені у Докучаєвську, Комінтерновому й Саханці. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 35 ворожих обстрілів (майже всі – у другій половині дня).

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено. Зокрема, 4 військовослужбовців отримали поранення внаслідок ворожих обстрілів під Авдіївкою, ще 2 – внаслідок підриву вантажівки на фугасі під Новгородським.

Українські військові проходять тренування

Протягом цього тижня на Луганщині артилеристи ЗСУ під час денних та нічних тренувань здійснили марші у визначені райони, зайняли непідготовлені вогневі позиції, виконали завдання з підготовки до стрільби і управління вогнем та відстрілялися по умовному противнику.

111213

У бригаді ВДВ ЗСУ тривають збори військовослужбовців, які планують здійснити свій перший стрибок з парашутом або мають перерву понад рік. З ними проводяться теоретичні заняття на тему будови парашута і вишкіл із виконання нормативів.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Рівненські волонтери передали мешканцям прифронтових территорій гуманітарну допомогу. Добродії та меценати краю зібрали для людей гуманітарну допомогу: продукти харчування, засоби гігієни, одяг, іграшки тощо.

313233

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар