Під Авдіївкою по позиціях українських військових випущено не менше 130 мін – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 28 березня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Ворог здійснив збройну провокацію у Попаснянському районі, поблизу с. Новозванівка.

Донецький напрямок

Тривають важкі бої під Авдіївкою. Противник намагався захопити наш опорний пункт, проте сили АТО успішно відбили цей напад. Також на цій ділянці фронту відбулося багато мінометних обстрілів: по наших позиціях випущено не менше 130 мін. Здебільшого обстріли ведуться зі східного напрямку (Ясинувата та Яковлівка), але неспокійно і південніше Авдіївки (сел. Спартак). Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, також серія мінометних обстрілів противника відбулася у Зайцевому та північніше (поблизу с. Коде́ма). На інших ділянках фронту (Світлодарська дуга та Донецький аеропорт) теж неспокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 39 ворожих обстрілів (кожен третій – мінометний).

Маріупольський напрямок

Поблизу Новотроїцького ворог застосував 120-мм міномет. Окрім цього, НЗФ порушили режим тиші у Мар’їнці, Тарамчуку та Широкиному. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів. За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 7 – було поранено.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, командування так званих «1-го та 2-го армійських корпусів» російсько-окупаційних військ під виглядом проведення навчань з бойовими стрільбами планують масштабні провокаційні обстріли передових позицій сил АТО

Провокації заплановано провести з 29 березня до 4 квітня. Нагадуємо, що проведення військових навчань у прифронтовий смузі заборонено відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи.

Українська військова розвідка звітує про чергові випадки дезертирства та втрат у лавах окупантів

Позавчора дезертирувало двоє російських вояків мінометної батареї так званого «9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти» бандформування «ДНР» (місце постійної дислокації – Новоазовськ), що потерпали від позастатутних відносин з боку командира мінометної батареї лейтенанта ЗС РФ Константіна Литвинова. Також вчора у цьому ж підрозділі ворога під час чергування на вузлі зв’язку підірвав себе гранатою та загинув офіцер старший лейтенант ЗС РФ Сєргєй Пулянцев. Окрім цього, нещодавно 5 російських військовослужбовців, що діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп, отримали поранення внаслідок бойових дій в районі Комінтернового та Широкиного.

На Луганщині співробітники військової контррозвідки СБУ спільно з поліцією та бійцями ЗСУ затримали бойовика зі складу бандформування «Призрак» НЗФ «ЛНР»

Впродовж жовтня 2014 – березня 2015 рр. затриманий брав активну участь у бойових діях. Зловмисник підозрюється у вбивстві трьох українських військовослужбовців під Дебальцевим у лютому минулого року. Натомість ще одного колишнього бойовика звільнено від відповідальності за програмою СБУ «На тебе чекають вдома». Нещодавно розпочалися стратегічні командно-штабні навчання «Весняний грім-2016»

У ході військових маневрів у багатьох частинах по всій країні будуть відпрацьовуватися питання реагування на загрози, відбиття можливої широкомасштабної агресії, територіальної оборони, переміщення військ та маневру. Просимо місцевих мешканців, які проживають поруч з військовими об’єктами, поставитися з розумінням до проведених навчань.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар