Українську льотчицю Надію Савченко посадять на 23 роки? (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в Росії, названа винною у вбивстві російських журналістів на території Луганської області, що частково підконтрольна бойовикам. Російська прокуратура вимагає для українки 23 роки позбавлення волі.

Сьогодні, 21 березня, Донецький міський суд приступив до оголошення вироку, повідомляє РБК.

“Оголошення вироку почалося об 11 годині (10 за Києвом). Майже відразу ж трійка суддів оголосила, що визнає Савченко винною у вбивстві російських журналістів – співробітників ВДТРК Антона Волошина та Ігоря Корнелюка”, – йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, очікується, що трійка суддів буде читати рішення два дні і назве покарання тільки в кінці.

Як повідомляв УНІАН, своєї провини Надія не визнає, її адвокати наводили беззаперечні докази її невинуватості, які суд не взяв до уваги.

Адвокат заперечує, що суд вже визнав Савченко винною

Інформація про те, що суд вже визнав українську льотчицю Надію Савченко винною, за словами адвоката, не відповідає дійсності.

Про це повідомив адвокат Савченко Микола Полозов, відповідаючи на уточнення, чи дійсно суд вже визнав Савченко винною або він просто зачитує позицію звинувачення, пише Українська правда.

“Поки оголошують скопійований обвинувальний висновок. Потім позиція захисту, досліджені докази і тільки потім питання провини”, – повідомив Полозов.

Станом на 10:57 в суді в російському Донецьку триває оголошення вироку.

За повідомленням присутнього на засіданні депутата Олексія Рябчина, на оголошення вироку не пустили 13 іноземних дипломатичний місій. Вони стоять на вулиці.

Савченко відправили у СІЗО в Новочеркаську після судової тяганини у Москві. Російська влада розраховувала, що перенаправивши справу у маленьке містечко на кордоні з Україною зможе зменшити увагу світової спільноти до долі Надії. Це не вдалось – у Донецьку Ростовської області, де буде оголошено вирок, на Савченко вже чекають десятка телекамер зі всього світу, дипломати США та Євросоюзу, а також консул України та депутати Верховної Ради.

Довідка УНІАН. Савченко в РФ звинувачують у вбивстві двох російських журналістів, а також у незаконному перетині російського кордону. Українка та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон бойовики, які потім силою переправили її в Росію. Савченко незаконно утримують в РФ з середини літа 2014 року.

Прокуратура вимагає засудити льотчицю до 23 років позбавлення волі.

За матеріалами УНІАН

Фото УНІАН

Відео 5 каналу

Поширити:

Залишити коментар:

коментар