В районі Новотроїцького відбулося 2 бойових зіткнення українських військ з бойовиками – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 16 березня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник відкрив вогонь з ПТРК. Інцидент стався на південний схід від Попасної.

Донецький напрямок

За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, противник продовжує потужні обстріли на Світлодарській дузі, в Зайцевому та Авдіївці. Ворог застосовує міномети та БМП. У Невельському (західніше Донецька) зафіксовано снайперський обстріл окупантів. Натомість у Майорську, Пісках та Мар’їнському районі вчора було спокійно. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 33 ворожих обстріли.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 2 бойових зіткнення українських військ з противником (обидва – в районі Новотроїцького). Ворожі атаки успішно відбито. На цих же рубежах оборони противник активно використовував 120-мм міномети, внаслідок чого наші бійці відкрили вогонь у відповідь, не допустивши просування бойовиків на контрольовану Україною територію. Також окупанти здійснили серію обстрілів у Широкиному. Всього на Маріупольському напрямку відбулося 6 ворожих обстрілів та 2 бойових зіткнення.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 6 – було поранено.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, на станцію Іловайськ нещодавно прибув залізничний ешелон з боєприпасами до стрілецької зброї та артилерії

Також, як зазначає воєнна розвідка, через оприлюднення в ЗМІ реальних прізвищ кадрових офіцерів ЗС РФ, які беруть безпосередню участь у бойових діях на Донбасі, вчора офіцери зі складу 74-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ (місце постійної дислокації – Кемеровська область, Сибір) виявили відкрите невдоволення постійними відрядженнями на схід України. На офіцерських зборах було відкрито зазначено, що такі дії Росії суперечать як міжнародному, так і національному законодавству, де передбачена кримінальна відповідальність для тих, хто віддає і виконує злочинні накази.

Троє українців повернулися з ворожого полону

Це розвідник Григорій Завізіон, солдат зі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Петро Єрошевич, а також мешканець Горлівки Вадим Петренко.

10398374_963604660394014_4401477609016474087_n

СБУ продовжує затримувати бойовиків

В Авдіївці затримали члена НЗФ «Восток», який займався збором інформації про пересування підрозділів ЗСУ.

Також бойовик зі складу НЗФ «ДНР» добровільно здався правоохоронцям. Мешканець села Пречистівка Мар’їнського району Донецької області пробув у лавах НЗФ більш, ніж півтора року, адже планував заробити грошей. Але за цей час найманець отримав лише місячну платню, тому повернувся до рідного села, де добровільно здався поліцейським.

У навчальному центрі Національної академії НГУ на Львівщині розпочалися перші заліки для курсантів-випускників, які вже за два тижні поповнять лави підрозділів НГУ

Екзаменаційна перевірка триватиме до 24 березня.

11121314151617181919-1

Українські курсанти проходять тренування

400 молодих зв’язківців вивчають сучасні засоби радіорелейного та тропосферного зв’язку, а також функціонування українських систем зв’язку.

2122232425

У Збройних Силах України завершилася пілотна фаза роботи високомобільних груп із внутрішніх комунікацій

Головне завдання груп – поліпшити бойовий дух, психологічний стан та поінформованість військовослужбовців.

Створено чотири типи груп: «Альфа», що спеціалізується на інформаційно-психологічній підтримці, розважальна група «Бета», група «Гамма», куди входять інструктори з бойової підготовки, і штабна група «Омега», яка координує всю діяльність. Наразі вони працюють по всьому району проведення АТО. Офіцери допомагають бойовим командирам у роботі з особовим складом та водночас щодня доповідають напряму Начальнику Генштабу – Головнокомандувачу ЗСУ, що значно прискорює вирішення проблем, з якими стикаються наші бійці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар