Українські військові відбили напади ворожих ДРГ біля Авдіївки та Троїцького – РНБО

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Вчора було спокійно.

Донецький напрямок

Епіцентром бойових дій залишається Авдіївка та її околиці. Противник 7 разів застосував міномети, а також бронетехніку – БМП-2 і танк. Сили АТО успішно відбили напад ворожої ДРГ у складі близько 10 бойовиків.

Ще одне бойове зіткнення відбулося на Світлодарській дузі, поблизу с. Троїцьке, де українські війська також змусили відступити ворожу ДРГ.

У Зайцевому різко активізувалися ворожі снайпери.

Також мінометні обстріли відбулися у Луганському та Первомайському.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксовано 31 ворожий обстріл та відбулося 2 бойових зіткнення. Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Маріупольський напрямок

Окупанти здійснили 2 мінометних обстріли – поблизу Гнутового та Широкиного. У Мар’їнці противник вів снайперський вогонь у бік КПВВ. Також ворожі провокації зафіксовані і на інших ділянках фронту – у Красногорівці, Талаківці тощо. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку зафіксовано 14 ворожих обстрілів.


д
ля збільшення – клікайте карту

За інформацією СЗРУ, вояки з кримського угруповання ЗСУ, що навесні 2014 р. зрадили Присязі та перейшли на службу до армії країни-окупанта, зіткнулися з серйозними проблемами

Зокрема, командування угруповання авіаційного полку ЗС РФ, дислокованого у селі Новофедорівка Сакського району АРК, збирається забезпечити посадами лише 25% колишніх українських військовослужбовців (близько 500 осіб). Незначну кількість офіцерів обіцяють перевести на Північний Кавказ. Доля решти зрадників нікого не цікавить.

Командування Севастопольського військово-медичного центру Кримського регіону провело скорочення штату та зменшило кількість ліжко-місць у 5 разів. У першу чергу скоротили колишніх українських офіцерів.

Також СЗРУ повідомляє, що російські спецслужби перетворили захоплені українські оздоровниці на місця відпочинку, реабілітації та підготовки бойовиків з Донбасу.

Ці факти свідчать про те, що Росія не довіряє колишнім українським військовим, які залишилися в Криму.

ЛОГО CЗРУ-2

Зрадники нікому не потрібні

Тому часто вони змушені погоджуватися на різні авантюрні пропозиції, – наприклад, їхати воювати в Сирію, де російська армія несе важкі втрати.

Українські правоохоронці вдосконалюють бойові навички

Днями поблизу Маріуполя майже 20 спецпризначенців Донеччини взяли участь у навчаннях, відпрацювавши тактику дій в умовах, наближених до бойових. Відстрілявшись зі стрілецької зброї, далі бійці відпрацювали дії в парі, тактику пересування, а також взаємодію піхоти зі снайперами.

0102030405

Ще один бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома» і здався українським правоохоронцям

Встановлено, що уродженець міста Славута Хмельницької області у січні 2014 року виїхав до Російської Федерації, де нелегально працював на будівництві. У серпні 2015 року він втратив документи і звернувся до російських правоохоронних органів з метою їх відновлення.

Російські спецслужби, погрожуючи ув’язненням, завербували чоловіка та направили воювати на Донбас. Через нелюдське ставлення ватажків до підлеглих і невиплату грошей чоловік самовільно, зі зброєю, покинув позиції окупантів і перейшов через лінію фронту.

Українські військовослужбовці допомагають сім’ям вимушених переселенців

Зокрема, українські офіцери, що входять до Спільного центру з контролю і координації, разом із київськими волонтерами подарували інвалідний візок вимушеному переселенцю Данилу Дубініну.

До січня 2015 року родина Дубініних жила на лінії зіткнення. Взимку минулого року їхній будинок було вщент зруйновано внаслідок обстрілів бойовиків, а візок хлопця був втрачений. Але завдяки небайдужості військових і волонтерів, Данило швидко отримав новий візок і тепер знову зможе вільно пересуватися.

1112

Поширити:

Залишити коментар:

коментар