На Луганщині українські військові відбили наступ бойовиків – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО, станом на 9 березня, повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Між Трьохізбенкою та Красним Лиманом, відбулося бойове зіткнення між силами АТО та окупантами. Противник намагався захопити наш спостережний пункт. Після півгодинної перестрілки ворог відступив на південь – за Сіверський Донець. Про це поінформував сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

Як і раніше, найскладніша обстановка зберігається на Світлодарській дузі, по периметру окупованої Горлівки та на ділянці фронту Авдіївка – Опитне – Піски. Зокрема, на цих рубежах оборони ворог 10 разів застосував міномети, а також бронетехніку. Ворог активізується у другій половині дня, і значно збільшує інтенсивність ведення вогню після заходу сонця. Спокійних ділянок на лінії зіткнення практично немає. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку було зафіксовано 37 обстрілів з боку НЗФ.

Маріупольський напрямок

Противник порушив режим тиші у Мар’їнці, Старогнатівці та Широкиному. При цьому ворог двічі застосував міномети, а також вів снайперський вогонь. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 5 ворожих обстрілів наших позицій.

За минулу добу внаслідок бойових бій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 8 – було поранено.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, окупанти продовжують нести втрати на Донбасі

Зокрема, у результаті бойового зіткнення під Авдіївкою противник зазнав значних втрат: загинуло сім російських військовослужбовців, ще 19 отримали поранення. В реанімацію горлівської лікарні було доставлено двох офіцерів ЗС РФ.

ЄМБЛЕМА ГУР-2

Підтверджені чергові факти перекидання з території Росії пального для потреб бойовиків

8 березня до Харцизька прибув залізничний ешелон чотирма цистернами пального.

За повідомленням української військової розвідки, спецслужби РФ продовжують активно залучати російські організації ветеранів військової служби та бойових дій для вербування найманців для їх подальшої участі у збройній агресії Росії проти України               

Встановлено, що одним з координаторів ФСБ РФ на тимчасово окупованих територіях Донбасу виступає громадянин Росії Костянтин Гордієнко, член місцевого відділення Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братство» у Ростовській області.

Учора в районі проведення АТО українські військові зустрічали свято весни та жіночності

Зразково виконуючи свою роботу, жінки не лише надихають чоловіків на захист Батьківщини від ворога, а й своїм прикладом демонструють високий професіоналізм і прагнення до перемоги. Найкращими поздоровленнями колег жіночої статі були побажання миру та спокою в нашій державі.

111213141516

Водночас військовослужбовці 95 окремої аеромобільної бригади ВДВ Збройних Сил України організували святковий концерт на центральній площі Слов’янська, а після – подарували квіти чарівним мешканкам міста. Таким чином вони привітали всіх представниць прекрасної статі міста з Міжнародним жіночим днем.

212223242526272829

Днями лікарі Держприкордонслужби та НГУ завершили курс з підтримки життя пораненого в умовах бойових дій

Навчання медичного персоналу організували представники вітчизняної громадської організації. Воно було направлене на підвищення кваліфікації й навичок військових лікарів, необхідних для роботи з травмами. Кошти на проведення таких курсів в Україні нещодавно виділив Уряд Канади через канадсько-українську фундацію.

3132333435

Поширити:

Залишити коментар:

коментар