Від обстрілів бойовиків страждають мирні жителі (РНБО)

Луганський напрямок. День пройшов спокійно.

Донецький напрямок. Протягом цілого дня бойовики зосередили вогонь у районі Донецького аеропорту, насамперед на наших позиціях біля Авдіївки. За добу по позиціях біля Авдіївки було випущено понад 200 мін із 82-мм і 120-мм мінометів.  Завдяки облаштованим опорним пунктам і навичкам наших військовослужбовців, жоден з них не постраждав внаслідок цих обстрілів. Проте, за інформацією правоохоронних органів, обстріли, що продовжилися сьогодні, зруйнували два житлових будинки, де проживали мирні мешканці.

Мінометні обстріли були зафіксовані в районі Пісок, Опитного і Луганського. Бойовики також застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети, а поблизу Опитного снайпер бойовиків намагався поцілити наших бійців. Також неспокійно було біля села Троїцьке.

Маріупольский напрямок. Бойовики порушували режим припинення вогню, стріляючи виключно зі стрілецької зброї. П’ять провокацій було зафіксовано біля Мар’їнки, і ще по одній біля Широкиного та Водяного.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, і не отримав поранення.

Служба безпеки України успішно протидіє бойовикам

Зокрема, у Ясинуватському районі Донецької області оперативники затримали учасника бандформування «ДНР». Зловмисник з червня до грудня 2014 року чергував в Авдіївці та селі Спартак, воюючи проти сил АТО. Він також служив на базі незаконного збройного формування «Восток». СБУ затримала бойовика, коли той прибув на територію підконтрольну Україні, щоб відвідати батьків.

Також у цьому ж районі було затримано інформатора бойовиків. З грудня минулого року він збирав інформацію про розташування та переміщення українських підрозділів та військової техніки у Ясинуватському районі, передаючи її своїм кураторам з бандформувань.

Українські правоохоронці виконують службу на контрольних пунктах в районі АТО

Протягом минулого тижня на блокпостах Донеччини поліцейські перевірили майже 1.5 тисячі одиниць вантажного транспорту, більше 14 тисяч легковиків та близько 44 тисяч людей. За цей час співробітники підрозділів організації діяльності блокпостів Донеччини 13 разів вилучали боєприпаси та виявили 5 осіб, які підтримують зв’язок з учасниками незаконного збройного формування так званої «ДНР».

1112

Також вчора на контрольному пункті в’їзду/виїзду «Чонгар» під час огляду автомобіля, який слідував до окупованого Криму, прикордонники вилучили магазин до автомату Калашникова за набоями.

21

Днями українські військові допомогли Рівненським волонтерам безпечно доставити гуманітарну допомогу до Луганської області

Зокрема, майже п’ятнадцять тон продуктів харчування, одягу та засобів гігієни, були передані жителям у прифронтові райони.

3132

Поширити:

Залишити коментар:

коментар