РНБО: У зоні АТО 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – отримали поранення (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 5 березня.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші у Попаснянському районі. Вогонь вівся з боку Первомайська.

Донецький напрямок

Ворожі обстріли українських позицій тривають по всій лінії зіткнення – від Троїцького до Красногорівки. Противник активно застосовує міномети – минулої доби на Донецькому напрямку зафіксовано 13 таких епізодів (всі в околицях Горлівки та Донецька). Традиційно, окупанти активізуються в темну пору доби. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 42 обстріли позицій сил АТО.

Маріупольський напрямок

Противник провів серію мінометних обстрілів одразу на кількох ділянках фронту – у Старогнатівці, Чермалику та Широкиному (всього було випущено більше 80 мін). Натомість у Мар’їнці вчора було відносно спокійно – зафіксовано лише одну провокацію бойовиків.

Також на цьому напрямку у темну пору доби відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, внаслідок злагодженої дії військовослужбовців ЗСУ різних родів військ, противник у цьому бою поніс важкі втрати – до 30 осіб вбитими. На жаль, під час бойового зіткнення з окупантами загинули 2 військовослужбовців ЗСУ.

Всього на Маріупольському напрямку за минулу добу відбулося 7 епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ.

За минулу добу внаслідок бойових дій 2 українських військовослужбовців загинули, 5 – отримали поранення.

Напередодні 8 березня Президент нагородив видатних жінок України, в тому числі – військовослужбовців

Зокрема, орденом «За мужність» ІІІ ступеня відзначено старших солдатів Юлію Дунданову  та Ольгу Омельчук, а також лейтенанта медичної служби Тетяну Потупалову – лікаря санітарного вертольота Мі-8, яка здійснила 92 вильоти та надала медичну допомогу понад 600 пораненим і хворим). Президент відзначив орденом княгині Ольги ІІІ ступеня старшого сержанта Галину Хмелівську (фельдшера рятувальної парашутно-десантної групи, яка здійснила понад 100 бойових вильотів та врятувала життя понад 350 військовим).

11

Правоохоронці затримують бойовиків та їх пособників

У Станиці Луганській Служба безпеки України затримала інформатора бандформування «ЛНР». Місцевий мешканець систематично збирав інформацію про розміщення військової техніки і особового складу українських підрозділів на території проведення антитерористичної операції, маршрутів їх руху.

Також у Костянтинівці на Донеччині правоохоронці затримали ще одного інформатора бойовиків. Зловмисник за вказівкою ворога створив у соціальних мережах групу, де обговорювалася ситуація в регіоні, переміщення українських військових, а також пропагувалися ідеї сепаратизму та українофобії. Отримані від учасників групи дані інформатор пересилав окупантам.

На Луганщині СБУ затримала організаторів псевдореферендуму у травні 2014 року

Ними виявилися голова та депутат однієї з сільських рад Новоайдарського району Луганщини. Слідчі встановили, що голова сільради вдома видала депутатам скриньки для голосування. Списки виборців та печатки вони отримали від активіста сепаратистської організації взагалі на вулиці. Підрахунок голосів та складання протоколів члени так званої «комісії» здійснювали у лісі.

Нещодавно програмою «На тебе чекають вдома» скористався ще один колишній учасник НЗФ

У 2014 році мешканець Луганщини вступив до лав НЗФ «ЛНР». Він копав окопи, облаштовував вогневі позиції, розвантажував боєприпаси. Потрапивши під обстріл, він усвідомив хибність свого вчинку, і з часом зрозумів, що ватажки бойовиків в першу чергу дбають лише про себе. Дізнавшись про програму СБУ, він скористався нею.

Також силовики вилучають зброю та боєприпаси

Днями на блокпосту поблизу Маріуполя поліцейські в багажнику автомобіля, який слідував з окупованих територій, виявили сотні набоїв, гранати та магазин до автоматичної зброї. Затриманий мешканець Харкова пояснив, що знайшов боєприпаси в прилеглому до Маріуполя селищі. Триває слідство.

232122

На Житомирщині СБУ ліквідувала банду торговців наркотиками та зброєю з району АТО.

Правоохоронці затримали шістьох членів угруповання. У зловмисників вилучили готові психотропи, обладнання для виготовлення та фасування наркотиків, а також «арсенал» зброї та боєприпасів: автомат Калашникова, пістолети ПМ та ТТ, 42 гранати ВОГ до автоматичного гранатомета, гранату Ф-1, більше 3 тисяч набоїв калібру 5,45 і 7,62 мм.

313233

Триває навчання українських військових

Військові частини повітряного командування «Захід» готуються до практичного висування пунктів управління у визначені райони розгортання. Заходи проводяться в рамках навчань згідно з планами бойової підготовки на 2016 рік.

41

Українські військові допомагають мешканцям прифронтових районів Донбасу

Військовослужбовці передали у користування громади села Павлопіль Волноваського району Донецької області понтонний міст через Кальміус. Міст був встановлений у кінці 2014 року для потреб військових і нещодавно у рекордні терміни був адаптований під цивільні автоперевезення. Лише тиждень знадобилося для того, щоб облаштувати під’їзні шляхи та встановити металоконструкцію, тим самим зробивши міст міцним та безпечним.

51525354

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар