У зоні АТО поранено двоє українських військових (РНБО)

Луганський напрямок. Триває затишшя.

Донецький напрямок. Противник продовжує порушувати режим тиші по всьому фронту від Троїцького до Донецького аеропорту. При цьому окупанти вели вогонь рівномірно, не проявляючи підвищеної активності на якій-небудь ділянці Один раз ворог застосував важке озброєння (82-мм міномети) поблизу Красногорівки.

Маріупольський напрямок. Епіцентром бойових дій залишаються наші передові позиції на захід від Мар’їнки. Вчора там відбулося більше 10 ворожих обстрілів із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Також вели вогонь снайпери НЗФ. Окрім цього, противник порушив режим тиші південніше, поблизу с. Водяне.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

Також вчора поблизу Мар’їнки внаслідок необережного поводження з вибуховим пристроєм отримали поранення 11 українських військовослужбовців.

За інформацією ГУР МОУ, нещодавно сили АТО знищили на Маріупольському напрямку ворожу ДРГ зі складу ЗС РФ

Встановлено, що загинуло 3 та отримало поранення 5 російських військових. Розвідка опублікувала військові звання та прізвища загиблих окупантів: сержант Леонід Нікітін, рядовий Ігор Сидоров, рядовий Василь Петраченков.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, також ГУР МОУ повідомляє про підготовку бойовиків до морської десантної операції. 12 лютого 2016 року ватажок бандформування «ДНР» Захарченко підписав так званий «указ», згідно з яким так званий «9-й мотострілецький полк» (місце постійної дислокації – м. Новоазовськ) перейменовується на «9-й особливий мотострілецький полк морської піхоти». При цьому цей загін бойовиків забезпечується елементами форми одягу, що притаманні морській піхоті (чорні берети, тільняшки, шеврони). Ці заходи пов’язані з прибуттям до Новоазовська підрозділів зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти (місце постійної дислокації – окуповане м. Севастополь).

Силовики затримують бойовиків

У Костянтинівському районі Донецької області правоохоронці затримали бойовика. Встановлено, що перебував у складі НЗФ «Республіканська гвардія «ДНР» і вартував на блокпосту в районі Пісок. Згодом чоловік отримав важке поранення, а його загін розформували. Тому він став непотрібним своїм ватажкам, і вирішив повернутися додому, де й був затриманий.

11

Наші прикордонники на КПВВ «Зайцеве» громадянина Угорщини, що підозрюється у співпраці з НЗФ. У нього вилучили символіку Комуністичної партії. Також встановлено, що чоловік має фах артилериста.

22

У м. Павлоград Дніпропетровській області оперативники СБУ затримали працівника радіостанції, який поширював антиукраїнську пропаганду в соціальних мережах. Встановлено, що представники НЗФ завербували його ще у 2015 році. Під час обшуку помешкання, оперативники вилучили комп’ютерну техніку з доказами злочинної діяльності «радіосепаратиста».

32

Триває вилучення незаконної зброї

Також правоохоронці виявили схованку зі зброєю неподалік Дніпропетровська. Вилучено 5 гранатометів РПГ-26, 8 гранат з запалами, велику кількість бронебійних набоїв калібру 5,45 мм та тротилову шашку. Схрон був облаштований у зруйнованій будівлі та обладнаний імітацією розтяжки.

44414243

Артилерійські підрозділи ВДВ проходять посилені тренування

Бійці-оператори САУ «Гвоздика» висунулися у визначений район та успішно провели стрільбу на ураження умовного противника. Головною метою навчань було вдосконалення навичок з розгортання сил та відкриття вогню у короткі терміни без попередньої розвідки.

51?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Особовий склад командно-штабного факультету Національної академії НГУ відпрацював оборону блокпосту на навчаннях

Для кожного військовослужбовця був визначений свій сектор стрільби. Майбутні офіцери мали змогу попрацювати як стрільцем, так і командиром блокпосту.

65616263

Окремий загін спеціального призначення НГУ вдосконалив професійні навики на польовому виході

З 15 по 19 лютого гвардійці сформували бойові групи та займалися знищенням умовного противника в гірсько-лісистій місцевості. Під час занять були задіяні новітні зразки автомобільної техніки.

71727374757677787979-179-279-379-479-5

Через КПВВ «Зайцеве» прослідувала вантажівка з гуманітарною допомогою для мешканців окупованих територій від благодійного фонду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар