За минулу добу поранено четверо українських військовослужбовців (РНБО)

Луганський напрямок. Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок. Обстановка незмінна: тривають бойові дії низької інтенсивності з епізодичним застосуванням важкого озброєння з боку НЗФ. Найгарячіші точки – Луганське, Новгородське, Авдіївка, Опитне.

Маріупольський напрямок. Найбільш складна обстановка залишається під Мар’їнкою та Красногорівкою. Ворог застосував БМП та міномети, також двічі вів снайперський вогонь.

Також мінометний обстріл НЗФ відбувся поблизу Гнутового. Тричі окупанти порушили режим тиші у Широкиному.

Всього вчора по наших позиціях на Донецькому та Маріупольському напрямках випущено понад 50 мінометних мін.

На Маріупольському напрямку було зафіксовано 3 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 4 – було поранено під Авдіївкою.

Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

В ніч з 18 на 19 лютого БПЛА противника кілька разів атакували військові склади ЗСУ поблизу селища Гродівка Красноармійського району на Донеччині, скидаючи фосфорні запалювальні гранати. Осередки займання, які виникли внаслідок розривів, були своєчасно локалізовані силами резервної групи.

Ще двоє колишніх бойовиків скористалися програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Один з них у 2014 році приєднався до лав «казаків» у складі бандформування «ЛНР» та ніс службу на блокпостах у Луганську. Зіткнувшись з мародерством та здирництвом він вирішив повернутися на підконтрольну Україні територію. Ще одного колишнього пособника бойовиків звільнено від кримінальної відповідальності судом м. Слов’янська, бойовик перед цим здався українським правоохоронцям в рамках цієї ж програми.

Правоохоронці продовжують вилучати зброю в районі проведення АТО

Поблизу села Оріхове Попаснянського району на Луганщині правоохоронці вилучили зі схрону 1 кг тротилу в шашках та 4 гранати Ф-1.

Тривають навчання українських військових

У Львівському зенітному ракетному полку імені Івана Виговського в ході тактичного навчання військовослужбовці відпрацювали дії із прикриття об’єктів та військ. Учасники тренування провели марш та відпрацювали питання тилового забезпечення особового складу в польових умовах.

262122232425

Також днями військовослужбовці 92-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України ознайомили співробітників Національної поліції з сучасними способами протидії ДРГ противника, а також правилами надання медичної допомоги в умовах бойових дій.

34313233

Протягом двох днів під Києвом відбувалися практичні заняття в польових умовах з офіцерами-психологами НГУ.

Згуртування колективу, виявлення лідерів, вміння діяти командою, швидко приймати рішення і переносити фізичні навантаження – на це був спрямований кожен із тренінгів.

49-134243484949-149-249-349-449-549-649-749-849-1049-1149-12

Президент України підписав Закон, який передбачає посилення соціального захисту членів сімей загиблих героїв АТО та Революції Гідності.

Законом надається право відповідним категоріям осіб на пільги – безоплатне одержання ліків, лікарських засобів, імунобіологічних препаратів та виробів медичного призначення за рецептами лікарів, 50% знижка плати за користуванням житлом незалежно від сукупного доходу сім’ї.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар