Створено центр для боротьби з кремлівською пропагандою в Євросоюзі

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У Києві презентували міжнародний аналітичний центр Continental European Union Сlub, що покликаний боротися з кремлівською пропагандою в Євросоюзі, підтримати російську опозицію і демократичні зміни в Україні.

Центр створений з ініціативи українських, російських, французьких політологів і науково-аналітичних центрів, передає Радіо Свобода.

До створення організації долучилися експерти РНБО України і «Майдану закордонних справ», французький політолог і публіцист Олів’є Ведрін та представники російської опозиції: депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов і співорганізатор «Маршів незгодних» Ольга Курносова.

Інформаційне забезпечення діяльності центру здійснює міжнародне видання «Русский монитор». Штаб-квартира організації розташована у Києві.

Засновники планують розсилати інформаційні матеріали про події в Росії та Україні у європейські видання, проводити конференції за участі фахівців з питань безпеки.

Наразі експерти в Україні і Франції готують дослідження щодо виконання мінських угод і про небезпеку загострення ситуації в Україні і Сирії через політику Росії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар