З Росії бойовикам доправили танки Т-72, “Гради”, БТРи, САУ та міномети – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 19 лютого повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник один раз порушив режим тиші в районі Попасної. При цьому окупанти 1 раз вистрілили з міномета, а також кілька хвилин вели вогонь з гранатомета і стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Активність ворога дещо знизилася. Противник продовжує вести обстріли позицій сил АТО по всьому фронту, проте важке озброєння майже не використовує. Найбільшу кількість обстрілів окупантів зафіксовано у Луганському, Зайцевому, Новгородському та Пісках.

Маріупольський напрямок

Епіцентром бойових дій вчора був фронт під Мар’їнкою. Противник вів масовані обстріли зі стрілецької зброї та гранатометів та епізодично застосовував бронетехніку, зенітку та міномети. Перестрілки між окупантами та силами АТО тривали понад 7 годин.

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, кілька ворожих обстрілів зафіксовано південніше – в районі Старогнатівки та Чермалика. Вчора на Маріупольському напрямку було зафіксовано 4 польоти ворожих БПЛА.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – було поранено у Мар’їнці.


для збільшення – клікайте карту

За інформацією ГУР МОУ, Російська Федерація продовжує забезпечувати своїх маріонеток на Донбасі зброєю та боєприпасами

Зокрема до Горлівки прибули 6 тягачів з танками Т-72, до Сніжного – 3 БТР, 4 танки, 3 установки «Град», 2 САУ та 2 вантажівки з гарматами на причепах. Також у Луганській області, до позицій бойовиків південніше Щастя прибули вісім танків, 12 бойових бронемашин та 30 вантажівок. Також до сел. Металіст, що на північ від Луганська, росіяни привезли 8 вантажівок з найманцями, 3 гарматами на причепах і 2 паливозаправниками. Бойовики з так званої «7-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ЛНР», які розташовані у селі Вергулівка, отримали боєприпаси до 82-мм та 120-мм мінометів.

Також українська військова розвідка доповідає про самогубства серед командирів бойовиків

Зокрема, під час перевірки так званого «9-го окремого мотострілецького полку» бандформування «ДНР» у Новоазовську з боку командира полку полковника ЗС РФ Дмитра Бондарєва, вчинив самогубство командир взводу лейтенант Борис Дехтярьов. Військовий підірвав гранату в розташуванні підрозділу, внаслідок чого загинув сам, і поранив ще 3 російських військових.

Українські спецслужби затримують бойовиків

У Краматорську СБУ спільно з поліцією затримали зловмисника, що приєднався до бандформувань у травні 2014 року з метою наживи. Бойовик зі зброєю у руках чергував на блокпостах та спостерігав за переміщенням військової техніки ЗСУ. Ставши свідком здирництва з боку окупантів, він втік додому і переховувався від правоохоронних органів. До вашої уваги –  відео із зізнанням колишнього бойовика.

Також оперативники затримали двох поплічників НЗФ на Луганщині. Один з них брав участь в організації псевдореферендуму в травні 2014 року. Другий був адміністратором Інтернет-спільноти у соціальних мережах, де він займався антиукраїнською пропагандою. За свою діяльність зловмисник отримував грошову нагороду від «куратора» з Москви.

Правоохоронці вилучають боєприпаси у районі проведення АТО

Поліція знайшла схрон у Мар’їнському районі, нейтралізувавши загрозу для мирних мешканців. Вилучено 4 протитанкові гранатомети, 2 міни, 2 механічних вибухових пристрої, 4 гранати РГД-5, боєприпас до гранатомета, 5 детонаторів і дистанційний вибуховий пульт.

1511121314

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва перевезли дітей з Донеччини до дитячого санаторію у місті Бердянськ

Діти отримали безкоштовні путівки в рамках місцевого благодійного проекту.21

Тривають навчання українських військових

На Рівненському полігоні завершена підготовка 4 тисяч військовослужбовців до навчань. Тут будуть вдосконалювати свій бойовий вишкіл гранатометники, кулеметники, стрільці, снайпери та інші фахівці. Перевага надається офіцерам, які мають досвід управління підрозділами в районі проведення АТО. Зараз вони готують зброю та військову техніку до майбутніх навчань. Особлива увага приділена облаштуванню польового табору бійців – поруч розгорнута польова кухня, їдальня та лазня.3531323334

Воїни-десантники проходять свій курс тренувань. Зокрема, бійці навчаються протидіяти диверсійним групам ворога, снайперським обстрілам та бою у разі потрапляння у засідку. Крім того, десантники здійснюють багатокілометрові марші та відпрацьовують прикриття колон техніки та дії у розвідувальному дозорі.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Курсанти четвертого року навчання командно-штабного факультету Академії НГУ почали ретельну підготовку до складання державних іспитів. Курсанти вдосконалюють свої знання з тактики, тактичної підготовки військ, фізичної підготовки, службово-бойової діяльності.

54515253

Через КПВВ «Новотроїцьке» прослідували 4 вантажівки з гуманітарною допомогою від благодійних організацій та Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар