РНБО: Росія знову стріляє з “градів” (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Обстановка на Сході України продовжує загострюватися. За фактами, які оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко,противник продовжує вести прицільний вогонь по позиціях сил АТО, в тому числі – з важкого озброєння. Вперше за кілька місяців противник застосував реактивну артилерію – установки «Град».

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші поблизу с. Кримське, що на північ від Бахмутської траси. При цьому НЗФ застосували міномет та гранатомет. Також мінометний обстріл противника відбувся в районі окупованого Первомайська.

Водночас українська розвідка встановила, що вчора військовослужбовці ЗС РФ провели артобстріл житлових кварталів Луганська. Вогонь вівся з боку сусіднього м. Олександрівськ, яке також контролюється ворогом.

Донецький напрямок

Різко загострилася обстановка в районі Донецького аеропорту. На цих рубежах оборони, окрім мінометів, вчора зафіксовано 2 обстріли з установок «Град».

Випущено близько 20 реактивних снарядів. Встановлено, що вогонь вівся з окупованого сел. Старомихайлівка.

Натомість на Світлодарській дузі та північніше Горлівки обстановка стала дещо спокійнішою – вчора там відбулася серія обстрілів з боку бойовиків без використання важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Тривають ворожі обстріли в районі Мар’їнки та Красногорівки. Епізодично НЗФ застосовують міномети. Вчора по наших позиціях на цих рубежах оборони  було випущено понад 6 десятків мінометних мін. Також інтенсивні мінометні обстріли НЗФ відбулися південніше – в районі Чермалика, Лебединського до Широкиного.

За інформацією ГУР МОУ, Росія продовжує постачання озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для НЗФ

Встановлено, що 15-16 лютого на залізничну станцію Макіївка прибув ешелон з артилерією (122-мм гаубиці Д-30), боєприпасами (до 40 тонн) та паливно-мастильними матеріалами (до 60 тонн). Також до с. Кумачове Старобещівського району Донецької області з Росії прибуло 5 бойових броньованих машин, 2 установки «Град», 2 паливозаправники, 2 вантажні автомобілі.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – було поранено у сел. Опитне від кулі снайпера.

Окрім цього, 1 український військовослужбовець, рухаючись на вантажівці, отримав поранення внаслідок підриву на протитанковій міні ТМ-62. Це сталося поблизу м. Золоте Луганської області.

Наші десантники, які виконують завдання у районі проведення АТО, проходять бойову підготовку з імітацією бою з умовним противником

Цього разу взвод «крилатих піхотинців» демонстрував бойову майстерність, використовуючи бронемашини «Хамві» , обладнані кулеметами. Основним завданням було знищення вогневих точок умовного противника. Також у підрозділі щоденно проводяться заняття зі швидкісної стрільби.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

У Головному управлінні Національної поліції Донецької області відбулися тактичні навчання

Згідно з легендою, адміністративну будівлю намагалися захопити озброєні терористи. Було введено в дію план «Фортеця».

Особовий склад екіпірувався та зайняв позиції кругової оборони. На позиції було виведено бронетехніку. У підсумку атаку було відбито, нападники – нейтралізовані.

21222324252627282929-129-229-329-429-529-729-829-929-1029=-6

Президент України нагородив воїнів-учасників АТО

Серед нагороджених – 195 військовослужбовців ЗСУ та п’ять співробітників Національної поліції. Це бійці, які воювали на Дебальцевському плацдармі, Донецькому аеропорту та інших гарячих точках. Зокрема, п’ятеро поліцейських проводили евакуацію з Дебальцевого та прилеглих сіл цивільних осіб, а також поранених військовослужбовців.

А зараз до Вашої уваги буде демонструватися анімаційний ролик, підготовлений Генеральним штабом ЗСУ. Він присвячений ключовим епізодам битви за Дебальцеве, що відбулася рік тому. Ролик включає хронологію боїв, а також пряму мову учасників цих подій. Нагадуємо, що докладний аналітичний звіт ГШ ЗСУ про бойові дії на Дебальцевському плацдармі був опублікований два тижні тому. Підкреслюємо, що у цьому ролику, відповідно до стандартів НАТО, наші війська показані синім кольором, сили противника – червоним.

Також сьогодні ввечері на провідних телеканалах України буде демонструватися документальний фільм «Дебальцеве» про наших героїв.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар