РНБО: Жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Повідомля ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші біля с. Троїцьке, що на межі Донецької та Луганської областей. Там відбувся короткотривалий обстріл зі 120-мм міномета.

Донецький напрямок

Тут обстановка незмінна. Тривають бойові дії низької інтенсивності по всій лінії зіткнення. Противник епізодично застосовує важке озброєння: міномети та бронетехніку.

Маріупольський напрямок

Противник порушував режим тиші у Красногорівці, Мар’їнці та Гнутовому. При цьому на цих оборонних рубежах противник застосовував 82-мм міномети та стрілецьку зброю та РПГ. У Мар’їнці по українських військових впродовж тривалого часу стріляв ворожий снайпер.

Коротка провокація НЗФ відбулася у Широкиному.

На Маріупольському напрямку, а також над акваторією Азовського морязафіксовано 3 польотиворожих БПЛА.

За інформацією ГУР МОУ, через регулярні випадки дезертирства зі складу так званої «3-ї окремої мотострілецької бригади» бандформування «ДНР», ватажки бойовиків прийняли рішення про розгортання у тилу цього з’єднання оперативних груп злочинної організації «Міністерство державної безпеки «ДНР», які будуть виконувати функції загороджувальних загонів

Командири цих груп мають право стріляти на ураження по людях, що зневірилися в ідеях «русcкого міра», і вирішили втекти, рятуючи своє життя.

СБУ оприлюднила матеріали про деструктивну діяльність представників російської сторони СЦКК

2 лютого 2015 року, під час процедури оформлення на виїзд з України у російських офіцерів зі складу СЦКК було вилучено:

  • символіку НЗФ, що діють на сході Україн;
  • 2 книги сепаратистського та антиукраїнського змісту, що були написані ідейними адептами «русского міра», які брали активну участь у захопленні адміністративних будівель у Донецькій та Луганській областях.

Окрім цього, кілька військовослужбовців ЗС РФ мали при собі так звані медалі «Інтернаціоналіст», видані бандформуванням «ДНР» з відповідними документами на їх імена.

Також під час огляду у російських офіцерів було знайдено методичні матеріали та курси лекцій з військової справи, зокрема:

  • використання сучасних танкових підрозділів в особливих умовах;
  • використання ручних гранат, мін, підривних зарядів та пристроїв під час підриву мостів, будинків та інших споруд;
  • навчальні посібники для підготовки фахівців з використання реактивних систем залпового вогню;
  • блокнот із нотатками способів здобуття інформації наземною розвідкою.

Ці книги мають гриф «Для службового користування».

Характерною є назва курсу лекцій, вилученого у полковника ЗС РФ Кірсанова: «Бойові дії в пустелі та гірській місцевості».

Нагадуємо, що російська армія веде важку війну в Сирії та несе там серйозні втрати, тому російські вояки та їх маріонетки на Донбасі змушені поповнювати свій багаж знань.

19-1111213141516171819

Співробітники поліції затримали мешканця Краматорська, який перебував у складі НЗФ

Встановлено, що навесні 2014 року, під час окупації Краматорська, чоловік добровільно вступив до лав бойовиків. Згодом краматорчанин залишив лави НЗФ і ретельно приховував свою причетність до бойовиків, однак нещодавно потрапив в поле зору правоохоронців і був затриманий.

Ще одного краматорчанина, який перебував у лавах бандформування «ДНР», затримали співробітники луганської поліції. Встановлено, що чоловік приєднався до окупантів на вимогу свого зятя – ватажка роти бойовиків на прізвисько «Каспер».

Проросійські диверсанти отримують заслужене покарання за те, що чинили злочини проти українців

Оріхівський суд у Запорізькій області засудив ватажка бойовиків до 12 років позбавлення волі.

Диверсант був активним учасником бандформування «Восток». У червні 2014 року він разом зі своїми поплічниками підірвав залізничний міст на перегоні Оріхівська – Мала Токмачка. СБУ затримала 5 диверсантів через місяць, коли вони приїхали до Запоріжжя для здійснення нових терактів. Тепер ватажок бойовиків понесе повну відповідальність за свої злочини.

Українські військовослужбовці допомагають мешканцям сел та міст, що знаходяться неподалік лінії зіткнення

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва доставили гуманітарну допомогу до дитячого садочка у сел. Луганське Донецької області. Малеча отримала іграшки, книги та солодощі. Також бійці допомогли маріупольскій школі та дітям, які тренуються у секції греко-римської боротьби.

Крім того, військовослужбовці доставили акумуляторні батареї, автозапчастини, бензопилу та канцелярське приладдя своїм побратимам, які несуть службу на передовій.

232122

Наші захисники опановують нові військові тактики та навчаютьсяразом із західними союзниками

На Яворівському полігоні тривають тренування механізованих підрозділів ЗСУ із залученням військових інструкторів зі США, Канади та Литви. Бійці виконують завдання у складі відділення-взвод-рота, вчаться взаємодіяти у складі підрозділу, здійснюють стрільби та навчаються новим методикам ведення бою. Щоразу іноземні інструктори змінюють місце проведення тренувань та мішенну обстановку для максимального наближення до справжніх бойових дій.

393132333435363738

Також через контрольний пункт «Мар’їнка» проїхали 3 вантажівки з гуманітарною допомогою від закордонної благодійної організації.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар