Через обстріли зі сторони бойовиків закривають проїзд до Зайцевого – РНБО

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО станом на 2 лютого повідомляє Перша електронна газета за інформацією ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

На цьому напрямку вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

Тут зберігається неспокійна обстановка по всьому фронту. На північній околиці Горлівки та в Пісках противник використовував важке озброєння – 82-мм та 120-мм міномети. При цьому було випущено кілька десятків мінометних мін.

У трьох місцях (сел. Луганське, с. Дача, Авдіївка) наші позиції були обстріляні снайперами противника.

Місце найбільш активних бойових дій – околиці  Горлівки (Зайцеве, Майорськ, Новгородське), де противник вів щільний вогонь практично цілодобово.

З 3 лютого роботу КПВВ «Зайцеве» буде тимчасово призупинено. Це рішення Штабу АТО та Донецької ОВЦА пов’язане з регулярними обстрілами прилеглої території з боку НЗФ.

В районі Авдіївки НЗФ відкривали вогонь як зі східного, так і з південного напрямків.

Також на околицях Горлівки та Донецька під ворожий обстріл потрапили наші позиції на другій лінії оборони.

Маріупольський напрямок

Противник кілька разів порушив режим тиші у Мар’їнці. Зокрема, по наших військових вів вогонь ворожий снайпер. Також поблизу с. Пищевик відбулося бойове зіткнення сил АТО з бойовиками. Бій тривав близько 1 години, після чого ворожа ДРГ відступила на схід.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 2 – було поранено.

Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.


для збільшення – клікайте карту

СБУ провела масштабну спецоперацію у місті Щастя Луганської області

До оперативників долучилися бійці ЗСУ, Національної гвардії, поліції та прикордонники. В ході операції були опитані 1200 місцевих мешканців. Щодо 28 осіб проводиться поглиблена перевірка на їхню причетність до незаконних збройних формувань.

11

Також в одному з покинутих будинків була виявлена схованка зі зброєю.

З неї вилучили 4 кг пороху, 450 г вибухівки, 3 гранати з запалами та велику кількість набоїв різного калібру.

2221

СБУ затримала поплічника бойовиків у Запоріжжі, який активно розповсюджував антиукраїнські пропагандистські матеріали в соціальних мережах. Встановлено, що зловмисник протягом останнього року передавав персональні дані, адреси й номери телефонів українських активістів російським спецслужбам.

Ще один міні-«арсенал» спецслужби знайшли у селі Нижнє, що на Луганщині.

Звідти було вилучено 3 гранатомети РПГ-22, 2 боєприпаси до гранатомета РПГ-7 та велику кількість бронебійно-запалювальних набоїв калібру 7,62 мм.

3231

Кілька днів тому співробітники Державної прикордонної служби спільно з поліцейськими виявили схрон боєприпасів в районі м. Золоте на Луганщині.

Зі схрону вилучено близько 19 тисяч набоїв різного калібру, 7 гранатометів та 9 боєприпасів до РПГ.

44414243

Триває перший етап навчання роти оперативного призначення львівських бійців Нацгвардії

Тренування включає індивідуальну підготовку, під час якої військовослужбовці за допомогою досвідчених інструкторів покращують вдосконалюють навички вогневої, інженерної, медичної підготовки, а також військової топографії. Більшість навчальних вправ проводяться за стандартами НАТО.

51525354555657585959-1

Через КПВВ «Зайцеве» на окуповану територію прослідувала вантажівка з гуманітарним вантажем для мешканців Донецька від обласної благодійної організації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар