Уряд затвердив план адаптації учасників АТО до мирного життя

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 13 січня 2016 № 10-р затверджено План міжвідомчих заходів щодо адаптації до мирного життя учасників АТО.

Цей План передбачає організацію для учасників АТО, звільнених з військової служби, служби в правоохоронних органах, та членів їх сімей – професійного навчання, спрямованого на формування навичок здійснення підприємницької діяльності. Також планується створювати групи підтримки само- та взаємодопомоги.

Тепер учасники АТО, звільнені з військової служби, служби в правоохоронних органах, зможуть пройти курс профорієнтації та професійне навчання, просто звернувшись до держслужби зайнятості.

Як стверджують у Кабміні, також планується розглянути можливість спрощення процедури прийняття в першочерговому порядку на роботу учасників АТО в органи МВС, Національної поліції, Міноборони, ГСЧСС, Держприкордонслужби, СБУ, Держспецзв’язку, Управління держохорони.

Уряд України планує також забезпечити співпрацю підрозділів, які проводять облік учасників АТО, з військовими підрозділами. Таким чином спроститься процедура направлення учасників АТО, звільнених з військової служби, служби в правоохоронних органах за їх бажанням для подальшого проходження військової служби за контрактом.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар