РНБО: Вчора обстановка на сході України загострилася (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Як повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, противник різко активізував обстріли наших позицій на Донецькому та Маріупольському напрямках, епізодично застосовуючи важке озброєння – міномети та БМП. Значна частина обстрілів була прицільною, тому сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші по всьому фронту. На південний схід від Новгородського противник двічі застосував БМП. Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора було зафіксовано в районі Донецького аеропорту, зокрема в Пісках.

Маріупольський напрямок

Бойовики майже без перерви вели вогонь по українських позиціях східніше Красногорівки та Мар’їнки. Важке озброєння НЗФ при цьому не застосовували, проте кілька разів працювали ворожі снайпери. Втім, влучний вогонь у відповідь сил АТО зупинив любителів гострих відчуттів і змусив окупантів відступити на попередні позиції.

Південніше, поблизу Старогнатівки, противник застосував 120-мм міномет. Було випущено 5 мін.

Східніше Талаківки ворог також використав важке озброєння – 82-мм міномет і ПТРК.

Луганський напрямок

Тут триває затишшя.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув, 1 – було поранено. Також 1 український військовослужбовець травмувався внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

За інформацією ГУР МОУ, ФСБ Росії посилила контроль на ділянці російсько-українського кордону в Ростовській області. Це зумовлено дедалі частішими спробами бойовиків втекти до Росії.

Вчора уся Україна вшановувала подвиг героїв-оборонців Донецького міжнародного аеропорту

В рамках всеукраїнського вшанування в аеропорту «Бориспіль», «Дніпропетровськ», «Харків», «Одеса», «Запоріжжя», «Львів» імені Данила Галицького виступили військові оркестри.

181112SONY DSC14151617

СБУ разом з прикордонниками та ДФС попередили спробу нелегального перевезення телекомунікаційного обладнання

Мешканець Донеччини намагався переправити на окуповану території техніку для кабельних мереж. Нагадаємо, що бойовики проводять потужну антиукраїнську інформаційну кампанію, отже оперативні дії українських сил позбавили пропагандистську машину бойовиків додаткових потужностей.

232122

Оперативники виявили схованку зі зброєю у селі Тепле Станично-Луганського району Луганської області

Зі схрону було вилучено 3 гранатомети РПГ-22, 11 боєприпасів до гранатомета РПГ-7 та 2 ящики гранат ВОГ-17.

333132

Поблизу села Богданівка Волноваського району Донецької області поліцейські спільно з СБУ вилучили схованку з боєприпасами

Зі схрону, який було замасковано у стовбурі дерева, правоохоронці вилучили гранатомет РПГ-18, 20 гранат, а також 9 запалів і більше 700 набоїв до автомата Калашникова.

47414243444546

Українські спецслужби успішно попередили розповсюдження вогнепальної зброї у столиці

Під час обшуків помешкання київського зброяра, оперативники СБУ спільно з поліцією та прокуратурою вилучили 44 пістолетів, пістолет-кулемет «УЗІ», запчастини до нарізної зброї та велику кількість холодної зброї.

5152

На КПВВ  «Зайцеве» на Донеччині під час здійснення перевірочних заходів, прикордонники вилучили у водія легкового автомобіля більше 240 тисяч гривень, які той намагався незаконно перевезти через лінію розмежування.

64616263

Ще двоє колишніх бойовиків були звільнені від кримінальної відповідальності, скориставшись програмою СБУ «На тебе чекають вдома»

Краматорський міський суд звільнив з­під варти двох колишніх членів незаконних збройних формувань. До вашої уваги – відео підтвердження з залу суду.

Гвардійці-медики завершили міжнародний курс навчання

Лікарі, фельдшери та начальники медичних частин Національної гвардії пройшли фінальний іспит курсу з підтримки життя поранених. За легендою противник провів артобстріл лікарні в районі проведення АТО. Завданням учасників курсу було надання першої допомоги пораненим відповідно до міжнародних підходів до лікування травм.

71727374757677

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар