РНБО: Епіцентром бойових дій учора була Горлівська агломерація (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє хроніку подій, що сталися на сході України за минулу добу

Луганський напрямок

Тут триває затишшя.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі противник застосував важке озброєння – наші позиції поблизу с. Троїцьке були обстріляні з танка. Також бойовики застосували гранатомети південніше Ленінського.

Епіцентром бойових дій вчора була Горлівська агломерація, де бойовики порушили режим тиші по всьому периметру – від Зайцевого до Новгородського.

В районі Донецького аеропорту активізувалися ворожі снайпери. Зокрема, серія снайперських обстрілів вчора відбулася східніше Опитного та південніше Авдіївки. Натомість у Пісках вчора було спокійно.

Маріупольський напрямок

Ворог порушив режим тиші у Старогнатівці та Широкиному. Обидва обстріли були нетривалими (до 10 хвилин). У Широкиному сили АТО відкрили вогонь у відповідь.

За інформацією, яку оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 1 – було поранено. Це сталося в ході обстрілу у Зайцевому, на північ від Горлівки.

За інформацією ГУР МОУ, у лавах противника продовжується зниження морально-психологічного стану та дисципліни

Це призводить до численних злочинів окупантів. Зокрема, 8 січня 5 бойовиків пограбували автомобільну газозаправну станцію в  Єнакієвому.

9 січня п’яний командир так званого «взводу» у складі бандформування «ДНР» застрелив свого підлеглого. З метою приховування інциденту, загиблого бойовика планують «списати», – пояснивши факт загибелі обстрілом з боку українських військ.

Українські поліцейські виявили новий нелегальний «арсенал»

У покинутому складі в с. Очеретине Ясинуватського району Донецької області правоохоронці вилучили понад 9 тисяч набоїв різного калібру, 12 гранат Ф-1 та запали до них, ручний протитанковий гранатомет та кулеметну стрічку.

1511121314

Учора через КПВВ «Новотроїцьке» прослідував вантажний автомобіль з 11 тонами продуктів харчування для мешканців Донецької області від благодійної організації.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

ФОТОФАКТ:

Заяви брехливих ЗМІ так званої «ДНР» та РФ про нібито обстріли українськими військовими мирного населення у Зайцевому, що в Артемівському районі Донецької області, є цинічною фальсифікацією.

Так, ще 5 та 6 січня цього року українською стороною було зафіксовано обстріли бойовиками районів проживання мирних мешканців в Зайцевому. Результатами цих цинічних дій стало пошкодження трансформаторної підстанції на вулиці Арсеньєва. Але найкраще обличчя так званого «руського миру», який є раковою пухлиною на землях Українського Донбасу, можна розгледіти на дитячих майданчиках по вулиці Попова. Ці нелюді намагалися поцілити у маленьких дітей з мінометів!

2122232425262728

Поширити:

Залишити коментар:

коментар