В районі Майорська загинули двоє українських воїнів – РНБО

Перша електронна газета повідомляє про головні події в районі проведення антитерористичної операції за минулу добу, за даними ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Зберігається перемир’я. Не зафіксовано жодної збройної провокації.

Донецький напрямок

Найгарячіше було на околицях Горлівки. Зокрема, в районі Зайцевого та Майорська бойовики застосували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети та гранатомети. Поблизу Новгородського зафіксовані провокації з залученням бронетехніки – стріляли з БМП і танку, а також зі 82-мм міномету, які заборонені Мінськими домовленостями. Ще більш на захід від Горлівки, біля села Троїцьке, працював ворожий снайпер. Неспокійно було й в районі Донецького аеропорту, зокрема біля Авдіївки, Пісок і Опитного. Бандформування здійснили кілька провокацій з застосуванням стрілецької зброї і гранатометів, а біля Опитного зафіксований ще один снайперський обстріл.

Маріупольский напрямок

Тут зафіксована одна збройна провокація неподалік Мар’їнки.

Такі дані оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

За минулу добу внаслідок бойових дій двоє наших воїнів загинули в районі Майорська, жоден не був поранений. Один із загиблих – військовослужбовець, який отримав тяжкі осколкові поранення. Другий – капітан поліції. Він урятував мирних мешканців, які  стали заручниками підступної тактики бойовиків з обстрілів житлових будівель. Під вогонь потрапив цивільний автомобіль внаслідок чого була поранена місцева жінка. Поліцейський зробив усе можливе, щоб вивести машину з лінії вогню. Порятунок невинних людей, які стали заручниками кричущих злочинів бойовиків, коштував воїну життя.

Поліцейські Дзержинська затримали бойовика, який під виглядом мирного мешканця намагався потрапити до окупованого Донецька

Правоохоронці затримали члена т.зв. «ДНР» на стадії оформлення бойовиком перепустки до окупованого Донецька. Перевірка особи затриманого показала, що зловмисник вступив до лав НЗФ ще у травні 2014 року. До звільнення українськими військовими Костянтинівки, він зі зброєю в руках здійснював охорону штабу ворога. Пізніше він переховувався у Росії і днями зробив спробу повернутися до бойовиків. Як виявилося — невдало.

Водночас ще один учасник НЗФ добровільно здався поліції

Ним виявився 31-річний житель Слов’янська, який долучився у 2014 році до бойовиків та чергував на одному з блокпостів до самого звільнення міста українськими військовими. Після залишення міста бойовиками він втік до Харкова, звідки через тиждень переїхав в РФ у пошуках роботи. Після довгих поневірянь чоловік вирішив повернутися до нормального життя, приїхав в Слов’янськ і добровільно здався співробітникам поліції. Зараз він перебуває під слідством.

СБУ виявила великий схрон зі зброєю

Цього разу схованка була розташована в одному з покинутих будинків у місті Золоте-3 Попаснянського району.

Звідти оперативники вилучили чотири гранатомети, дві міни для мінометів калібру 82 міліметри, три протитанкових кумулятивних гранати, тротилові шашки з необхідними детонаторами, а також 30 гранат Ф-1 та РГД-5 і близько 4 тисяч набоїв. Встановлено, що боєприпаси і вибухівка мали використовуватися ворожою ДРГ.

14111213

Співробітники СБУ заблокували три спроби нелегального ввезення на окуповану територію значних сум грошей – понад 2 млн російських рублів та майже 500 тисяч гривень готівкою, а також 16 банківських карток.

Зокрема, двох кур’єрів затримали у КПВВ «Зайцеве» та ще одного – у Мар’їнці.

232122

Українські військові продовжують вітати зі святами дітлахів, які проживають у прифронтових містах

У місті Щастя офіцери групи цивільно-військового співробітництва привітали зі святам вихованців двох дитячих садків.

Військові вручили їм подарунки з солодощами та м’які іграшки, а керівництву закладів було передано продукти харчування. Солодкі подарунки, що надійшли з Києва, були зібрані офіцерами і працівниками Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України.

3831323334353637

Українські військовослужбовці отримують нагороди за гідну службу

Військовослужбовці ЗСУ, які виконують бойові завдання на Маріупольському напрямку, отримали відомчі нагороди.

Міністерство оборони продовжує традицію вручення відзнак та нагород у районі проведення АТО, зокрема й на передовій. Цього разу відзнаки вручив заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов.

4841424344454647

Поширити:

Залишити коментар:

коментар