РНБО: Жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

За інформацією, яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко, за минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Тут триває стійке затишшя.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі противник одразу з кількох різних точок обстрілював наші позиції південніше Луганського. При цьому щонайменше один раз «працював» ворожий снайпер.

На північ від Горлівки вчора було відносно спокійно. Ворог лише один раз порушив режим тиші у Майорську. Натомість на схід від Новгородського вчора зафіксовано 12 ворожих обстрілів, здебільшого із застосуванням кулеметів. Вогонь на цій ділянці фронту не стихав практично цілий день. Двічі вели стрільбу ворожі снайпери.

На лінії зіткнення між Горлівкою і Яснуватою НЗФ здійснили обстріл східніше Троїцького.

В районі Донецького аеропорту обстановка без змін, по всьому фронту тривають епізодичні провокації бойовиків без застосування важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Ворог тричі порушив режим тиші у Мар’їнці, ведучи прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

За інформацією ГУР МОУ, бойовики продовжують чинити злочини проти цивільного населення окупованих територій

Зокрема, у м. Єнакієве трапляються неодноразові випадки викрадення та незаконного позбавлення волі мирних мешканців. Через це окупаційна адміністрація (зокрема, так зване «Міністерство державної безпеки «ДНР») має конфлікт з військовими. За підозрою у скоєнні вищезгаданих злочинів місцеві «чекісти» вже заарештували одного бойовика.

Українські спецслужби затримують дедалі більше бойовиків

Днями на пункті пропуску «Гоптівка», що на Харківщині, оперативники СБУ спільно з прикордонниками затримали чоловіка з бандформування «ЛНР», який займав керівну посаду в окупаційній адміністрації Перевальського району. Бойовик спочатку був підлеглим отамана Козіцина, а згодом – Плотницького.

11

Також на Луганщині затримано диверсанта, який зізнався, що проходив бойовий вишкіл у тренувальному таборі під керівництвом кадрових російських військовослужбовців.

Впродовж свят СБУ успішно працювала на Донеччині

Зокрема, співробітники спецслужби спільно з місцевою поліцією затримали члена бандформування «Восток». Встановлено, що затриманий залучався до розвантаження так званих російських «гуманітарних конвоїв». Окрім цього, чоловік надав важливі свідчення причетності Російської Федерації до організації збройного конфлікту на сході України.

Окрім цього, затримано ще трьох сепаратистів. Двоє займалися чергуванням на блокпостах та здирництвом, а ще один – організував сепаратистську спільноту у російській соціальній мережі.

Українська поліція затримала ще одного бойовика у селі Степне Мар’їнського району Донецької області

Ним виявився 35-річний чоловік, якого було затримано за підозрою у вбивстві власного батька. У ході досудового розслідування виявилося, що зловмисник причетний до бандформування «ДНР», куди він вступив, спокусившись грішми. Втім, після багатоденного вартування на блокпосту поблизу с. Нікішине неподалік Дебальцевого, чоловік нічого не отримав, тому втік з окупованої території. Тепер на нього чекає суд.

У район проведення АТО вирушив ще один похідний автомобіль клуб-друкарня

Цей різдвяний подарунок отримала Харківська бригада НГУ. Автомобіль незамінний в умовах війни, і завдяки йому наші військовослужбовці матимуть змогу щодня переглядати відеоматеріали та отримувати свіжі газети та журнали, надруковані просто в кузові автомобіля.

262122232425

Українські військовослужбовці вітають з Різдвом дітей, що живуть у прифронтових селах і містечках

Офіцери групи цивільно-військового співробітництва роздали понад 100 різдвяних подарункових наборів із солодощами на вулицях Сєвєродонецька і Сватового. У Лисичанську вручення подарунків організували під головною ялинкою міста. Діти віддячила військовим посмішками, віршами і колядками. Слід зазначити, що подарункові набори для дітей зібрали волонтери з усіх куточків України, а також бійці з багатьох частин ЗСУ.

31323334353637

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар