Щоб приховати порушення Мінських домовленостей бойовики намагаються оперативно вивести з Комінтернового важке озброєння

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден українських військовослужбовець не загинув і не був поранений. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, повідомляє ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Противник тричі порушив режим тиші поблизу Попасної та Троїцького, застосувавши в усіх випадках переносні реактивні установки «Град-П» («Партизан»). Кілька реактивних снарядів приземлилися у житлових кварталах.

Донецький напрямок

Тривають бойові дії низької інтенсивності. Протягом дня не було зафіксовано жодного епізоду застосування важкого озброєння з боку противника. Місця найбільшого напруження – район Світлодарська, Горлівська агломерація, околиці Донецького аеропорту. Переважна більшість обстрілів противника була неприцільною. У Луганському, Опитному, Пісках зафіксовано роботу ворожих снайперів.

Маріупольський напрямок

Вчора було зафіксовано 1 ворожий обстріл. Це сталося поблизу с. Гранітне, де бойовики з протилежного боку Кальміуса стріляли з ПТКР.

Намагаючись ввести в оману спостерігачів ОБСЄ, бойовики намагаються оперативно вивести з с. Комінтернове важке озброєння, щоб приховати порушення Мінських домовленостей. Після завершення візиту місії до цього села, окупанти розглядають можливість розміщення танків, САУ та іншого важкого озброєння у житлових кварталах та на новозбудованих оборонних рубежах.

У Сіверську оперативники СБУ затримали бойовика

Зловмисник чергував на блокпостах бойовиків у червні минулого року. Після того, як сили АТО звільнили місто, він вирішив покинути лави бандформувань, переховуючись у родичів. До вашої уваги – відео з зізнанням бойовика.

Також українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальні боєприпаси

На околиці селища Велика Новосілка Донецької області правоохоронці виявили у схованці протитанковий гранатомет, 2 бойові гранати РГД-5 і більше 800 набоїв калібром 5,45 мм.

1511121314

Поліцейські селища Перше Травня Красноармійського району на Донеччині провели навчання з бойової підготовки

За легендою, їм треба було обороняти адміністративну будівлю від 60 озброєних злочинців. Після евакуації співробітників-жінок, захисники зайняли оборону. У ході навчань було відпрацьовано злагодженість та чіткість дій поліцейських, а напад умовного противника – успішно відбито. Після завершення операції особовий склад виїхав на полігон, де правоохоронці відпрацювали навички стрільби.

27212223242526

Такі тренування значно підвищують ефективність несення служби правоохоронців, про що свідчить статистика розкритих злочинів та затриманих бойовиків на Донеччині. У 2015 році донецьким правоохоронцям вдалося встановити місцезнаходження та затримати понад 270 бойовиків, а також зібрати докази причетності до бандформувань 5 тисяч осіб.

Напередодні новорічних свят наші бійці отримують подарунки

Військовослужбовці з Тернопільщини придбали для своїх побратимів, які служать на передовій, продукти харчування та засоби гігієни.

До збору допомоги долучилися студенти двох тернопільських університетів. У складі вантажу є солодощі, тож наші військові зможуть поласувати та відсвяткувати, оберігаючи мир та спокій українців.

31

Українські військовослужбовці завітали до Красноармійського дитячого будинку, де вихованці закладу отримали солодкі подарунки від наших бійців та закордонних благодійних організацій.

Українські прикордонники відвідали дітей з трьох сіл на Донеччині.

Вони привезли маленьким українцям гостинці та новорічні ялинки. На «зелених кашкетів» очікувала маса щирих усмішок та теплих обіймів радісної малечі.

4541424344

Також Міжнародний Комітет Червоного Хреста доставив гуманітарний вантаж до села Павлопіль поблизу Маріуполя, насамперед пальне для обігріву будинків. Село часто зазнавало обстрілів з боку бойовиків – найважче було у лютому, коли майже половина мешканців була змушена евакуюватися.

Внаслідок ворожих обстрілів у селі не працює школа та дитячий садок, і не вистачає харчових продуктів. Українські військові докладають усіх зусиль, щоб полегшити життя мешканців, доставляючи воду та найнеобхідніші продукти.

515253545556575859

Поширити:

Залишити коментар:

коментар