Минулої доби бойовики застосували важке озброєння лише на Маріупольському напрямку (ФОТО, ВІДЕО)

Зведені дані щодо ситуації в зоні АТО – 21 грудня, за даними ІАЦ РНБО.

Луганський напрямок

Поблизу Станиці Луганської вчора зафіксовано 2 ворожих обстріли зі 120-мм міномета. Обидва тривали близько 20 хвилин і були неприцільними. Поблизу с. Троїцьке неподалік Попасної відбулося нетривале бойове зіткнення сил АТО з окупантами. Таку інформацію повідомив сьогодні на щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Андрій Лисенко.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора було відносно спокійно – зафіксовано лише кілька нетривалих провокацій із застосуванням ПТКР, гранатометів та стрілецької зброї. На північних околицях Горлівки обстановка – дещо напруженіша – окрім серії провокацій, у Зайцевому відбувся обстріл з 82-мм міномета. У Новгородському протягом дня було зафіксовано роботу ворожих снайперів, а також вогонь з інших видів зброї, зокрема БМП.

На західних околицях Донецька обстановка без змін, ворожі обстріли тривають по всій лінії фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Важке озброєння при цьому не застосовувалося.

Маріупольський напрямок

Противник застосовував важке озброєння (танк та кілька разів – 82-мм міномет) поблизу Красногорівки. Обидва обстріли велися з боку Старомихайлівки і тривали близько 5 хвилин. Також противник порушив режим тиші біля Гранітного, де бойовики вели прицільний вогонь зі стрілецької зброї.

Польотів ворожих БПЛА в районі проведення АТО вчора зафіксовано не було.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

Ще один член бандформування «ДНР» добровільно здався українським правоохоронцям

Встановлено, що у кінці квітня 2014 року чоловік приєднався до ворога, і вартував на блокпосту в окупованому Слов’янську. Після звільнення міста чоловік тривалий час переховувався на території Росії, однак, зрозумівши безвихідь свого становища, повернувся додому і здався правоохоронним органам.

Тривають навчання українських військових

Днями бійці НГУ провели вправи з метання бойових гранат.

Гвардійці досконало вивчили тактико-технічні характеристики наступальної ручної гранати РГД-5. У підсумку гранати влучили в ціль.

17111213141516

Також на Київщині завершилися тритижневі заняття з тактики та вогневої підготовки курсантів Нацгвардії. Під керівництвом викладачів вони здійснювали стрільби зі стрілецької зброї як вдень, так і вночі, метали гранати та виконували стрільби з озброєння БТР-80.

2221

Військові психологи надали практичні рекомендації командирам у зоні АТО

Протягом двох тижнів вони проводили  тренінги для згуртування військових колективів та мобілізації внутрішньої психологічної готовності. Особливу увагу  фахівці служби психологічної реабілітації звернули на військовослужбовців, які готуються до демобілізації.

313233343536373839

Поширити:

Залишити коментар:

коментар