В уряді пропонують заснувати День спротиву окупації Криму

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Міністерство інформполітики ініціює визнати 26 лютого Днем спротиву російській окупації півострова, передає Крим.Реалії.

За її словами, цей день відобразить події на півострові, що передували російській анексії Криму. Йдеться про мітинг під стінами кримського парламенту, коли активісти намагалися не допустити голосування про призначення незаконного «референдуму», що спричинило анексію півострова.

«На сьогоднішній день сформувався міф про те, що кримчани просто здали Крим і ніяким чином не чинили спротив російській окупації. Ми б хотіли розвінчати цей міф тим, щоб 26 лютого ввести в інформаційне поле України як День спротиву. Оскільки цей день у нас був, і ми повинні про нього говорити», – сказала Еміне Джеппар.

Нагадаємо, що мітинг біля кримського парламенту 26 лютого минулого року дозволив відстрочити голосуванню депутатів про призначення «референдуму», але не спинити його. Російська прокуратура Криму порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень 26 лютого і почала притягувати учасників мітингу до кримінальної відповідальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар