РНБО: В зоні АТО стало тихіше (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Порівняно з 6 грудня, минула доба позначилася зменшенням кількості випадків застосування важкого озброєння з боку НЗФ. Водночас розширилася географія бойових дій – вчора на лінії розмежування спокійних ділянок не було.
Про це повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші у Станично-Луганському районі та західніше – поблизу Жовтого та Трьохізбенки. Вогонь вівся з протилежного боку Сіверського Донця. Важке озброєння бойовики не застосовували.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі зафіксовано 4 провокації окупантів. Це сталося біля сел. Луганське, де ворог стріляв з гранатометів та кулеметів. На околицях Горлівки бойовики порушували режим тиші по всьому периметру агломерації. Зокрема, у Зайцевому відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою ДРГ, у Майорську та Ленінському – мінометні обстріли, у Новгородському працювали ворожі снайпери.

На західних околицях Донецька – без змін.

Вчора найбільш неспокійні місцями були Піски, Красногорівка та Мар’їнка. На цій ділянці фронту окупанти, як і раніше, застосовують 82-мм міномети, БМП та снайперів. Бойові дії ведуться здебільшого у другій половині дня.

Маріупольський напрямок

Противник здійснив 2 неприцільних обстріли наших позицій поблизу Старогнатівки та Широкиного.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено. Також ще 2 військовослужбовців через необережність травмувалися внаслідок підриву вибухових пристроїв.

За інформацією ГУР МОУ, у лавах бандформувань «ДНР» і «ЛНР» чимало бойовиків прагнуть розірвати контракт і залишити цю невдячну справу

Ця тенденція пов’язана з поганими умовами служби та різким зниженням рівня грошового забезпечення. Встановлено, що 6 бійців-снайперів зі складу т.зв. «7-ї окремої мотострілецької бригади» (місце дислокації – Дебальцеве) відмовилися їхати на збори і написали рапорти на звільнення. А в одному з підрозділів так званої «2-ї окремої мотострілецької бригади» (місце дислокації – Луганськ) хочуть звільнитися 14 із 22 механіків-водіїв БМП.

СБУ затримує поплічників бойовиків

Учора спецслужби затримали інформатора бандформування «ДНР» у селищі Мангуш поблизу Маріуполя. Мешканець був завербований агентом ГРУ ГШ ЗС РФ. З вересня цього року він збирав розвіддані про місця дислокації, маршрути пересування та чисельність сил АТО. До вашої уваги – відео з зізнанням затриманого.

Українські правоохоронці продовжують вилучати нелегальні боєприпаси

У Костянтинівці було виявлено протипіхотну осколочну міну, 3 осколкових боєприпаси для підствольного гранатомета, 200 г пластиду та електродетонатори. Також у Дзержинську було затримано мешканця міста з бойовою гранатою у кишені.

1211

У Маріуполі та Краматорську поліція затримала сепаратистів, які брали участь у захопленні адміністративних будівель навесні 2014 року, а згодом вартували зі зброєю у місті.

2122232425262728

Колишній учасник НЗФ добровільно здався українським правоохоронцям

Парубок з Костянтинівки розкаявся і повернувся додому з Донецька, де переховувався від українського правосуддя. Встановлено, що він вартував на блокпостах бандформування «ДНР» з квітня 2014 року, де здійснював незаконний огляд автомобілів та перевіряв документи, причому зброї в руках не тримав. Саме тому він має шанс на звільнення від кримінальної відповідальності.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар