Бойовики знову обстрілюють Піски на Донеччині (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Основні події у зоні провфедення АТО за минулу добу

Повідомляє ІАЦ РНБО

Луганський напрямок

Вчора бойові дії не велися.

Донецький напрямок

Протягом вчорашньої доби ворог здійснив серію провокацій поблизу сел. Луганське поблизу Світлодарська. Здебільшого бойовики відкривали вогонь у світлу пору доби.

Незважаючи на значні втрати в ході позавчорашнього бою під Майорськом, окупанти продовжують «турбувати» українських військових в передмістях Горлівки. Зокрема, у Зайцевому відбувся 10-хвилинний обстріл з 82-мм міномета, а у Новгородському працювали ворожі снайпери. Також на цій ділянці фронту зафіксовано кілька дрібних провокацій ворога.

Нагадаємо, що в ході бою під Майорськом вранці 4 грудня наші військовослужбовці знищили 2 одиниці техніки і 1 мінометний розрахунок противника. Також  ліквідовано до 20 бойовиків, ще близько 30 було поранено.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Неспокійною залишається обстановка на західних околицях Донецька. Зокрема, поблизу сел. Опитне ворог обстрілював наші передові рубежі з 82-мм міномета, ПТКР, гранатометів різних систем.

Найбільшу кількість ворожих провокацій було зафіксовано у сел. Піски. Важке озброєння при цьому не застосувалося.

Також ворожу стрілянину було зафіксовано в Авдіївці, Красногорівці та Мар’їнці.

Маріупольський напрямок

Обстановка значно спокійніша: противник лише двічі порушив режим тиші. У Гранітному бойовики здійснили постріл з ПТКР, у Широкиному – застосували гранатомети і стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув. Це сталося у сел. Зайцеве.

Штаб АТО оприлюднив чергові докази невиконання Мінських угод з боку противника

У Зайцевому та Озерянівці виявлено танки НЗФ. Обидва ці населені пункти належать до Горлівської міської ради і знаходяться на лінії розмежування.

1211

СММ ОБСЄ також відзначає, що НЗФ не завершили відведення важкого озброєння від лінії розмежування

Вранці 5 грудня спостерігачі зафіксували 12 одиниць 122-мм гаубиць Д-30 у сел. Юр’ївка поблизу м. Лутугине (відстань до фронту – близько 20 км). При цьому озброєні бойовики погрожували зброєю фахівцям ОБСЄ.

Українські правоохоронці продовжують затримувати бойовиків

Одного зі зловмисників затримали у місті Бердянськ Запорізької області, іншого – у селі Петропавлівка Дніпропетровської області, де вони намагалися сховатися від правосуддя. Останній брав участь у бойових діях на боці ворога у районі селища Карлівка Мар’їнського району Донецької області. Він розкаюється у скоєному та співпрацює зі слідством. Завдяки наданій ним інформації в районі місті Селидове на Донеччині правоохоронці виявили схованку зі зброєю та боєприпасами.

Також співробітники поліції здійснюють цілодобове патрулювання у прифронтових населених пунктах

16 піших нарядів та 4 автопатруля Волноваського відділу поліції патрулюють Гранітне, Мар’їнку та Красногорівку, де забезпечують охорону громадського порядку. Лише за останні дні співробітники поліції під час патрулювання виявили 2 факти зберігання боєприпасів. Так, у 36-річного вугледарця було вилучено гранату РГД-5, а у мешканця жителя Мар’їнки – 30 набоїв до автомата Калашникова.

27212223242526

У Харкові СБУ спільно з військовою прокуратурою ліквідувала конвертаційний центр, що переводив у готівку кошти для бандформування «ЛНР»

Під час обшуків були вилучені печатки комерційних структур, документацію, «чорну» бухгалтерію, а також більше 250 тисяч гривень, здобутих злочинним шляхом. Зловмисники затримані.

3132

Українська діаспора в США продовжує підтримувати українську армію

Українська громада передала лікарям Головного військового клінічного госпіталю біометричне та діагностичне обладнання, засоби гігієни, одноразовий лікарський одяг, витратні матеріали. Загальна вартість допомоги склала понад 800 тисяч доларів США. Бійці, які проходять лікування у військовому госпіталі також отримали листівки від американських школярів із привітаннями з новорічними та різдвяними святами.

4841424344454647

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» на окуповану територію прослідувало 11 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Автомобілі перевозили для мешканців Донецької області товари медичного призначення та продукти харчування.


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар