РНБО: Вчора з полону було звільнено одного із захисників Донецького аеропорту (ФОТО, ВІДЕО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора противник проявляв активність лише на Донецькому напрямку. Зокрема 1 ворожу провокацію було зафіксовано поблизу сел. Луганське на Світлодарській дузі, ще 4 – поблизу Майорська. При цьому бойовики застосовували лише стрілецьку зброю та гранатомети.

Повідомляє ІАЦ РНБО

Традиційно, найбільш неспокійне місце в зоні АТО – це західні околиці м. Донецьк. Вчора на цій ділянці фронту неприцільні обстріли український позицій розпочалися після 15 години і, з перервами, тривали до опівночі.

Важке озброєння при цьому не застосовувалося. У Мар’їнці по наших позиціях працював снайпер.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, ще 1 – було поранено. Цей інцидент стався на Маріупольському напрямку, поблизу с. Гранітне, де вантажівка сил АТО підірвалася на протитанковій міні.

Вчора з ворожого полону було звільнено одного із захисників Донецького аеропорту, офіцера 81-ї бригади ВДВ Андрія Гречанова із позивним «Рахман».

1211

Андрій провів довгих 4 місяці в полоні. І ось вчора з 18-ї спроби «Рахмана» вдалося обміняти на майора ЗС РФ Ніколая Старкова зі складу окупаційного контингенту на території Донбасу. Про це заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко. Нагадуємо, що майора влітку затримали наші прикордонники поблизу с. Березове, і він розповів нашим спецслужбам багато цікавого.

Бойовики використовують рабську силу й катують заручників

Співробітники СБУ зустріли чоловіка з численними пораненнями неподалік позицій сил АТО в районі селища Новгородське Донецької області. Понівечений чоловік виявився мешканцем Горлівки, який розповів як бойовики змусили його копати окопи та будувати укріплення за порушення так званої «комендантської години». Також окупанти катували горлівчанина: прострелили руку, пробили руку ножем і розбили прикладом голову. Тепер цей чоловік у безпеці. До Вашої уваги – відео зі свідченнями постраждалого.

Українські спецслужби попереджають диверсії бойовиків

На Луганщині оперативники знешкодили підпільну групу прибічників бандформування «ЛНР», яка планувала теракт у Рубіжному.

Зловмисники хотіли організувати диверсію з застосуванням гранатометів, вибухівки та стрілецької зброї на території військової частини поблизу хімічного заводу. Організатор групи – родом з Лисичанська, воював у лавах окупантів. Отримавши наказ організувати диверсію, він залучив до справи місцевих наркоманів.

21

В Артемівську поліція вилучила посилку з наркотичною речовиною на суму більше, ніж мільйон гривень

Правоохоронці виявили 400 грам метадону, ретельно захованого у бандеролі, яку мала отримати пенсіонерка з Горлівки. Встановлено, що наркотики призначався для розповсюдження на окупованій території.

31

У Волноваському районі Донецької області українські поліцейські затримали інформатора бойовиків

З серпня по вересень 2015 року зловмисник телефоном регулярно передавав ворогу інформацію про переміщення військової техніки ЗСУ в районі Новотроїцького.

41

Ще один бойовик скористався програмою СБУ «На тебе чекають вдома» і повернувся на підконтрольну Україні територію

З його слів, він чергував на блокпостах у Донецькій області та не брав участі у бойових діях. Таким чином він може бути звільнений від кримінальної відповідальності у разі співпраці з українськими правоохоронними органами. До вашої уваги – відео з зізнанням колишнього бойовика.

Військова контррозвідка виявила схованку з боєприпасами та вибухівкою у Маріуполі

Вилучено 4 протитанкові міни, 3 тротилові шашки та 2 електродетонатори. За оперативною інформацією, арсенал призначався для здійснення диверсій на ключових об’єктах інфраструктури напередодні місцевих виборів у місті.

5251

Курсанти Гвардійського факультету військової підготовки з Харківського політехнічного інституту керували бойовими машинами вдень та вночі

Курсанти відпрацювали вправи з подолання природних перешкод, прямих обмежених проходів та залізничних переїздів. На окремій ділянці бійці здійснили буксирування машин та відпрацювали вправи з самовитягування за допомогою військової колони.

6561626364

Також харківські курсанти-нацгвардійці пройшли додатковий курс технічної комунікації підрозділів в умовах бойових дій

Нещодавно Нацгвардія була переоснащена новітніми зразками систем зв’язку, що не піддаються зовнішньому впливу. Завданням інструкторів було навчити майбутніх офіцерів вміло користуватися цим обладнанням.

74717273

Українські рятувальники розгорнули пункт обігріву (2 намети) на пішохідному пункті перетину лінії розмежування у селищі Станиця Луганська

Щодня його перетинають близько 3000 громадян. Основними завданнями пункту обігріву є створення належних умов для громадян – відкрито два санвузли, постійно чергують лікар і рятувальники, видається гарячий чай та печиво тощо. Щодня за допомогою звертаються не менше 600 людей.

838182

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» на окуповану територію прослідували 18 вантажівок з гуманітарною допомогою – 333 тоннами продуктів харчування, засобів гігієни та медичного обладнання від МКЧХ.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар