Українські військові відкриватимуть вогонь, якщо буде пряма загроза їх життю (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Members from a unit of the armed forces of the self-proclaimed Donetsk People's Republic train at a range on the outskirts of Donetsk, Ukraine, October 8, 2015. REUTERS/Alexander Ermochenko

Вчора Начальник ГШ ЗСУ видав наказ про відкриття вогню у відповідь силами АТО лише у разі прямої загрози життю нашим військовим. Цей режим було запроваджено з 00:00 25 листопада. Про це українська сторона СЦКК поінформувала представників СММ ОБСЄ та російську сторону центру. Про це розповів сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Про це повідомляє ІАЦ РНБО

Нагадуємо, що сили АТО повністю завершили відведення важкого озброєння від лінії розмежування і верифікацію цього процесу з боку ОБСЄ. Водночас противник досі цього процесу не завершив, і аналогічного звіту ОБСЄ немає.

Наголошуємо: рішення про відкриття вогню у відповідь приймається командиром на місці. Будь-які спроби ворожого наступу будуть попереджені, а загони противника – знищені.

Хроніка вчорашніх подій на сході України

Луганський напрямок

Вчора було абсолютно спокійно.

Донецький напрямок

На Світлодарській дузі вчора відбулася серія ворожих провокацій із застосуванням гранатометів та кулеметів. Це сталося поблизу сел. Луганське. Кожен інцидент тривав не більше 10 хвилин.

На околицях Горлівки вчора було відносно спокійно. Натомість південніше – поблизу Верхньоторецького та Троїцького ворог неодноразово вів вогонь по наших позиціях, переважно в світлу пору доби.

На ділянці фронту Авдіївка – Опитне – Піски – Красногорівка – Мар’їнка – Тарамчук обстановка залишається незмінною. Саме тут фіксується найбільша кількість ворожих провокацій, втім, на відміну від минулих днів, важке озброєння противник не застосовував.

Маріупольський напрямок

Вчора було спокійно.

Вчора ввечері ворог застосував реактивні установки «Град»

Починаючи з 20:04, протягом 20 хвилин було здійснено спочатку одиночні пуски, а потім повний залп. Встановлено, що вогонь вівся з району сел. Спартак в бік Горлівки. Загалом було випущено більше 20 ракет. Нагадуємо, що обидва населених пункти перебувають під контролем НЗФ, а «Гради» підлягають відведенню від лінії фронту.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 2 – було поранено.

Українські спецслужби затримують бойовиків та їх спільників

На Луганщині оперативники затримали інформатора бандформування т.зв. «ДНР», який передавав розвідданні про місця дислокації та маршрути пересування українських підрозділів бойовику на прізвисько «Вітя». Зловмисник був завербований бойовиками у травні цього року.

Також вчора співробітники поліції затримали учасника незаконного збройного формування, який мешкав у селищі Цукурине Селидівського району Донецької області. Встановлено, що з липня по жовтень минулого року зловмисник охороняв склад з боєприпасами в Донецьку. Він вирішив полишити «службу» після того, як щоденні виплати у розмірі 200 гривень припинилися. Зараз затриманий постане перед судом.

Також у Слов’янську було затримано ще одного учасника бандформувань. Чоловік брав участь у будівництві блокпоста бойовиків в районі Слов’янська, на якому пізніше здійснював незаконний огляд транспорту та громадян, а також надавав свій будинок у селищі Семенівка у розпорядження бойовиків.

Водночас вчора у Слов’янську було затримано двох чоловіків, які фотографували позиції та укріплення ЗСУ у районі бойового зіткнення. Фотоапарат із стратегічною інформацією було вилучено.

Спійманим бойовикам не уникнути покарання за свої злодіяння

Так, Дзержинський суд Кривого Рогу виніс вирок п’ятьом зловмисникам, які розповсюджували антиукраїнські пропагандистські матеріали за завданням бандитів з т.зв. «ДНР». Спільників бойовиків засуджено до п’яти років і шести місяців позбавлення волі.

Українськими правоохоронцями було встановлено, що майже половина зареєстрованих викрадень автомобілів у Донецькій області була скоєна на тимчасово окупованій території. Це – більше 350 зареєстрованих фактів викрадень. Тільки з початку листопада було зафіксовано 14 угонів на непідконтрольній території на Донеччині. Така невтішна статистика вкотре свідчить про справжні наміри учасників НЗФ на сході України.

Спецслужби спільно з поліцією виявляють все нові схованки зі зброєю 

У місті Привілля, що на Луганщині, правоохоронці знайшли схрон, розташований поруч з територією місцевого заводу.

Звідти було вилучено 12 гранат Ф-1 та РГД-5 із запалами, 20 пострілів до підствольного гранатомета, 30 мм снаряди до гармати, тротилові шашки і набої калібру 7,62 мм.

11

Також на вулицях міста Дзержинськ вчора було виявлено дві бойові гранати. Обидві небезпечні знахідки були знайдені місцевими жителями, які вчасно повідомили правоохоронців. Гранати були оперативно вилучені та направлені на експертне дослідження.

Українські Військово-Морські Сили проходять навчання з порятунку людей у надзвичайних ситуаціях

За сценарієм через погіршення погодних умов, українські моряки отримали сигнал «SOS» від корабля, що потрапив у шторм та зіткнувся з підводною перешкодою, внаслідок чого біля 30 людей опинилися за бортом. До рятувальної місії залучалися командний центр флоту, судно «Нетішин», швидкісний катер з пловцями-рятувальниками та черговий літак Ан-26. Військовослужбовці відпрацювали заходи з пошуку та порятунку людей, надання першої медичної допомоги та їх оперативної доставки на берег.

27212223242526

За минулу добу через контрольний пункт «Новотроїцьке» на неконтрольовану територію прослідували 9 вантажівок  з 180 тоннами гуманітарної допомоги від Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар