Бойовики не відступають – у зоні АТО тривають ворожі обстріли (РНБО)

Луганський напрямок: ворог порушив режим тиші лише у м. Щастя. З протилежного боку Сіверського Донця бойовики провели гранатометний обстріл. Далі по всьому фронту до м. Світлодарськ вчора було спокійно.

Донецький напрямок: у Зайцевому, Майорську, Новгородському та на ділянці фронту від Горлівки до Ясинуватої зафіксовано більше 10 провокацій ворога із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів. Також противник по одному разу застосував 82-мм міномет та БМП. Це сталося у Майорську та Новгородському відповідно.

Найбільш інтенсивні бойові дії вчора велися на ділянці фронту від Авдіївки до Мар’їнки. Вони розпочалися після 10 години ранку і тривали до пізнього вечора. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Найбільшу кількість ворожих обстрілів вчора зафіксовано в Пісках, – зокрема, там вчора працювали ворожі снайпери.

Маріупольський напрямок

Противник вчора проявляв активність у двох точках: у с. Богданівка Волноваського району та с. Широкине. Користуючись рельєфом, бойовики намагаються підібратися до наших позицій для ведення провокативних обстрілів. Втім, ця тактика є безперспективною.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 2 – отримали поранення.

Також ще 2 військовослужбовців отримали поранення внаслідок підриву на розтяжці. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Українські спецслужби затримують бойовиків

У селищі Цукурин Красноармійського району Донецької області затримано колишнього члена бандформування «Кальміус», що входить до складу НЗФ «ДНР». Зловмисник на прізвисько «Льоха» у травні минулого року вступив до лав бойовиків, чергував на блокпостах і охороняв склади зі зброєю.

Ще одного бойовика СБУ затримала у селі Солодке Мар’їнського району Донецької області.

Оперативники продовжують вилучати нелегальну зброю

Лише за вчора було виявлено 4 схованки.

Перша – поблизу селища Побєда Новоайдарського району Луганської області, звідки вилучили дві гранати РГД-5 та Ф-1, 2 магазини до автомату Калашникова та понад 400 набоїв різного калібру.

Другу схованку було виявлено у Попаснянському районі на Луганщині, з якої було вилучено 3 гранатомети, 5 протитанкових гранат, 5 боєприпасів до ручного гранатомета та більше тисячі набоїв.

Третю – у селищі Невельське Донецької області, де знаходилися понад 50 снарядів калібру 22 мм.

Четверту схованку знайшли на околиці Красноармійська. У нежилому приміщенні бойовики сховали декілька боєприпасів до гранатометів, 3 заряди калібру 81 мм та понад 650 набоїв калібру 12,7 мм.

Також небезпечні знахідки були знайдені місцевими жителями на Донеччині. Так, недалеко від Дружківки було знайдено автомат Калашникова і 2 магазини до нього. Окрім того біля житлових будинків у Маріуполі та Красногорівці вчора було знайдено по одній бойовій гранаті. Небезпечні знахідки були одразу ж вилучені правоохоронцями.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Співробітниками поліції Слов’янська вилучено у місцевих мешканців більше 7 кг пороху, автомат Калашникова, карабін і більше 90 набоїв різного калібру.

2122

Триває очищення лав українських правоохоронців

В Луганській області силовики «на гарячому» затримали працівника поліції, який незаконно придбав боєприпаси та вибухові речовини.

СБУ попереджає спроби незаконного перевезення товарів військового призначення до Росії

Оперативники затримали чотирьох кур’єрів на пункті пропуску «Журавлівка» у Харківській області, які намагалися переправити до Росії технічну документацію та деталі для шифрувальної апаратури для радіолокаційних комплексів протиповітряної оборони.

Розпочався новий етап тренувань ЗСУ під керівництвом західних військових інструкторів

Учора на Яворівському полігоні відбулося відкриття тренувань 5 батальйонів української армії в рамках Об’єднаної багатонаціональної групи, що включає військових інструкторів з США, Канади, Великої Британії та Литви.

Програма розрахована до 2017 року, протягом якої в Україні перебуватиме близько 500 військовослужбовців країн-членів НАТО, які готуватимуть наших бійців. Окрема увага приділяється підготовці українських розрахунків станцій контрбатарейної боротьби, які передав уряд США. Американська радіолокаційна станція здатна виявляти випущені артилерійські снаряди з однієї або кількох гармат, гаубиць, мінометів чи ракетних установок. За траєкторією снарядів вона обчислює місцезнаходження озброєння противника. Таким чином українські артилеристи зможуть значно поліпшити ефективність своєї роботи та знищити ворожі розрахунки. Особовий склад має опанувати сучасну техніку у короткий термін, після чого техніка вирушить до зони проведення АТО.

????????????????????????????????????????????????????????????????

Молоде поповнення призовників проходить військовий вишкіл

Зокрема, у навчальному центрі Військово-Морських Сил ЗСУ до проходження строкової служби готуються близько 350 призовників.

Днями вони виконали першу стрілецьку вправу.

Призовники розташовані у відремонтованих казармах і займаються у класах, що відповідають усім сучасним вимогам. Після навчань молоді бійці складуть присягу на вірність українському народу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар