Українські водійські посвідчення дійсні на території Італії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Україна та Італія уклали угоду визнання водійських посвідчень у країнах одна одної.  Про це у своєму Twitter повідомив  Президент України Петро Порошенко. 

«Ми просуваємося в тому, щоб захищати права українців у Європі. Підписано міжурядову угоду і українські посвідчення водія визнаються в Італії», – зазначив Петро Порошенко.

Геннадій Зубко, Віце-прем’єр і глава Мінрегіону,  проінформував, що цей документ уряди країн не могли підписати протягом 10 років, але відтепер українські водійські посвідчення будуть визнаватись нарівні з італійським.

Угода, укладена строком на 5 років, має забезпечити права українців, які постійно або тимчасово проживають на території Італії. Згідно з документом, власник українського посвідчення водія може обміняти його на італійське без теоретичних і практичних іспитів.

До цього часу українці мали право керувати автомобілем за національним посвідченням водія не більше одного року з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Потім вони зобов’язані отримати італійське водійське посвідчення, для чого необхідно здати іспити й оплатити 600-1000 євро.

Фото: прес-служба Президента України

Поширити:

Залишити коментар:

коментар