Бойовики продовжують обстрілювати українських військових (РНБО)

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник  Андрій Лисенко, противник обстріляв наші передові позиції на Бахмутській трасі поблизу Новотошківського. При цьому противник застосував стрілецьку зброю, установку ЗУ-23-2 та 82-мм міномети зразка Другої світової війни.

Поблизу сел. Золоте на ворожому вибуховому пристрої – радіокерованому фугасі підірвалися та загинули 3 військовослужбовців ЗСУ.

Також одна ворожа провокація сталася на південний схід від Попасної. Противник застосував стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Вперше за тиждень противник відкривав вогонь у бік наших позицій на Світлодарській дузі. Це сталося вчора після опівночі поблизу с. Лозове і Луганське. Натомість біля Горлівки вчора було відносно спокійно – було зафіксовано лише один збройний інцидент у сел. Новгородське.

Найскладнішою залишається ситуація на західних околицях Донецька.

З метою виявлення вогневих засобів та системи оборони сил АТО ворог регулярно відкриває вогонь у бік наших позицій. Окрім стрілецької зброї та гранатометів, зафіксовано випадки роботи ворожих мінометів. Найбільш неспокійно вчора було у Пісках (в світлу пору доби) та у Мар’їнці (в темну пору доби).

Маріупольський напрямок

Тут противник порушує перемир’я точково, проте, на відміну від інших ділянок фронту, веде прицільний вогонь по позиціях сил АТО. Зокрема 2 таких епізоди вчора сталися поблизу села Гранітне.

Ще одна ворожа провокація відбулася в Широкиному. Близько півгодини окупанти вели вогонь у бік  українських позицій зі стрілецької зброї.

У разі подальшого загострення ситуації з метою оборони українських позицій та збереженню життів наших військових командування буде змушене повернути на першу лінію оборони артилерію та міномети.

Місія ОБСЄ вже попереджена про це. Нагадаємо, повне відведення озброєння сил АТО від лінії фронту верифіковано співробітниками місії. Натомість жодного звіту ОБСЄ щодо відведення озброєнь НЗФ досі немає.

За інформацією ГУР МОУ, військовослужбовці ЗС РФ відмовляються добровільно їхати на Донбас та брати участь у бойових діях проти сил АТО

Тому російське командування здійснює примусовий набір особового складу на посади молодших командирів з числа військовослужбовців, які скоїли правопорушення. Вони ставляться перед вибором: кримінальна відповідальність або так зване «відрядження» на Донбас. Згодом, після їх прибуття на окуповану територію нашої держави, фіксуються порушення військової дисципліни та конфліктні ситуації.

Нагадуємо, раніше Росія вербувала найманців для участі на Донбасі серед злочинців або затриманих за дрібні правопорушення, обіцяючи їм свободу та гроші за участь у війні. Українські спецслужби затримали не одного такого «Богдана Сташинського XXIстоліття».

В українських ЗМІ поширюються чутки, спрямовані на дискредитацію ЗСУ

Як повідомлялося раніше, 7 листопада 2015 року в зоні АТО постраждав лише 1 український військовослужбовець, який отримав поранення внаслідок підриву на вибуховому пристрої.

Водночас було ініційовано додаткову перевірку за фактом поширення в ЗМІ інформації про нібито загибель 15 військовослужбовців ЗСУ в ході боїв на передовій. Факт загибелі кожного військовослужбовця ретельно розслідується, й за приховування такої інформації передбачена сувора відповідальність. Закликаємо журналістів і ЗМІ ретельно перевіряти інформацію та звертатися за коментарями до офіційних джерел.

Служба безпеки України затримує бойовиків та їхніх поплічників

У районі м. Мар’їнка Донецької області оперативники затримали ватажка одного з загонів бандформування «ДНР». Зловмисник займався здирництвом, а надбані кошти віддавав бойовикам.

Також спецслужби затримали мешканця Полтавщини, який ще на початку 2014 року вступив до лав бандформування «Русская православная армія», брав участь у бойових діях проти сил АТО, вартував на блокпостах окупантів у Горлівці та Донецьку та переганяв з Росії на окуповану територію військову техніку. Бойовика було затримано, коли той повернувся до рідного регіону перепочити. Тепер на нього чекає слідство і суд.

У Авдіївці співробітники поліції затримали зловмисника з великою сумкою, повною боєприпасів

Було вилучено 20 боєприпасів до гранатомета, снаряд до БМП та 119 набоїв до автоматичної зброї.

1112

У Донецькій області було виявлено схованку з боєприпасами та вибухівкою

Зі сховку в селі Верхньоторецьке Ясинуватського району Донецької області, яке перебуває на лінії розмежування, вилучено 3 протитанкові міни, 2 гранати, тротилову шашку, бікфордів шнур і порох.

21

Українські зенітники вдосконалюють свою бойову майстерність

Підрозділи протиповітряної оборони, що беруть безпосередню участь в АТО, відпрацювали переведення зенітно-ракетних комплексів з похідного положення в бойове, організацію управління та зв’язку на марші, ведення протиповітряного бою та бойові маневри.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Триває ротація українських правоохоронців у зону АТО

Вчора 95 працівників поліції з Івано-Франківської області вирушили до Маріуполя для забезпечення правопорядку та охорони важливих об’єктів. Усі бійці досвідчені, професійно підготовлені та готові до виконання поставлених завдань.

49-1414243

Сьогодні відзначається День морської піхоти

Напередодні професійного свята, 123 морпіхи пройшли випробування вогнем, водою та перешкодами і дали клятву морського піхотинця. Проходити військову службу в рядах елітного підрозділу, який на День незалежності отримав новий Бойовий Прапор, – справа шляхетна і відповідальна. Саме морпіхи разом з бойовими побратимами з інших родів та видів військ сьогодні захищають мир та спокій українців на Маріупольському напрямку.

55525759

Поширити:

Залишити коментар:

коментар