Гаазький суд оголосив попередні висновки щодо злочинів на Майдані (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Фата Бенсуда у своїй доповіді не класифікувала розстріли на Майдані як злочини проти людяності, передає Deutsche Welle.

Повідомляє Медіапортал української діаспори.

Згідно з її попередніми висновками, українські правоохоронці часто застосували «надмірну та невиправдану» силу проти протестувальників і журналістів в ході подій на Майдані у 2013-2014 роках. Однак при цьому правоохоронці не вчинили злочинів проти людяності.

«Хоча ці обставини вказують на те, що злочини, які розглядалися, не відповідають поняттю злочину проти людяності, суд звертає увагу, що на Майдані відбулися серйозні порушення людських прав», – цитує прокурора інформагенція AFP.

Бенсуда уточнила, що хоча правоохоронці вчинили «атаки, спрямовані проти цивільного населення», проте не вистачає інформації, яка підтвердила б, що їхні дії носили поширений чи систематичний характер. Це один із критеріїв, які визначають поняття злочину проти людяності.

За словами прокурора, Гаазький суд продовжує попередню перевірку наявності злочинів проти людяності в інших місцях України, зокрема в анексованому Криму та на окупованих територіях Донбасу. Також Фата Бенсуда заявила, що «уважно стежить за прогресом» розслідування щодо збитого малайзійського літака рейсу MH17.

Фото: epa

Фото: epa

Додамо, Україна скористалася статтею 12 Римського статуту, яка дозволяє країнам поширювати юрисдикцію суду на окремі часові періоди. Таким чином Україна подала до Міжнародного кримінального суду в Гаазі заяви про визнання його юрисдикції щодо злочинів, вчинених в період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року на Майдані та з моменту початку російської агресії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар