За минулу добу жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений (РНБО)

Вчора в зоні АТО противник не стріляв по позиціях сил АТО. Водночас увечері ворог кілька разів відкривав вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів поблизу Авдіївки та Пісків. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

За фактами, про які розповів сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, поблизу села Березове на Донеччині внаслідок підриву на розтяжці загинула жінка. Встановлено, що вона разом зі своїм чоловіком рухалася трасою Донецьк – Маріуполь у напрямку Волновахи. Дорогою автомобіль зупинився, жінка вийшла з машини й зійшла у поле, попри знак, який попереджав про наявність мін. Пролунав вибух.

З початку року внаслідок підриву на розтяжках, мінах та інших вибухових пристроях на Донеччині загинуло 23 мирних мешканця (в тому числі 4 дітей), а поранено 67 осіб.

Злочинці, які воювали проти українських військових, отримують належне покарання

У Запорізькій області засуджено очільницю диверсійної групи бандформування «Оплот».

У липні минулого року жінка-бойовик на прізвисько «Сахара» виконувала розвідувальні виїзди на мости в Маріуполі, Кураховому та Краматорську, а також збирала інформацію про позиції та блокпости ЗСУ. У травні цього року вона цікавилася технічним оснащенням українських підрозділів у Запоріжжі, де її було затримано.

Водночас ще один член незаконних бандформувань повернувся до України, скориставшись програмою СБУ. Бойовик раніше перебував у лавах бандформування «ДНР» та влітку минулого року зі зброєю в руках вартував на ворожих блокпостах у Костянтинівці. Згодом він розчарувався та втік до Росії, щоб не бути примусово «мобілізованим» до лав бойовиків. Дізнавшись про програму СБУ, бойовик добровільно повернувся і почав співпрацювати з правоохоронними органами. В подальшому це може стати приводом для звільнення чоловіка від кримінальної відповідальності. До Вашої уваги – відео з зізнанням бойовика.

Днями правоохоронці вилучили зброю на подвір’ї приватного будинку у селі Пшеничне Станично-Луганського району Луганської області.

Було виявлено 2 гранатомети, гранату РГД-5 з запалом та 2 магазина до автомата Калашникова. Власники вилучено встановлюються.

У Головному управлінні СБУ організовано консультативний центр для ветеранів АТО

Військовослужбовці, які брали участь у бойових діях на сході країни, та їхні сім’ї зможуть отримати інформацію про соціальний захист, пільги та гарантії ветеранам, передбачені законодавством. Центр об’єднує фахівців СБУ, представників Пенсійного фонду та волонтерські організації, щоб поліпшити якість та швидкість надання послуг нашим бійцям.

ЛОГО СБУ-1

Українські військові продовжують зміцнювати свої бойові навички

На Харківщині наші артилеристи успішно виконали бойові стрільби з 152-мм самохідних артилерійських установок «Акація». Після проведення артилерійської розвідки САУ вразили цілі на відстані до 7 кілометрів. Офіцери, які навчають бійців, – ветерани антитерористичної операції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар