Один воїн загинув, ще одного – було поранено (РНБО)

За минулу добу в зоні АТО не було зафіксовано жодного обстрілу українських позицій. Ворожих безпілотників в небі над Донбасом також не спостерігалося.

За інформацією, про яку повідомив сьогодні на брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник, вчора у сел. Новотроїцьке Волноваського району Донецької області наші військовослужбовці підірвалися на вибуховому пристрої, внаслідок чого 1 воїн загинув, ще 1 – було поранено. Нагадуємо, що Новотроїцьке – крайній контрольований Україною великий населений пункт на автотрасі Маріуполь – Донецьк, і знаходиться на лінії розмежування. До сусіднього Докучаєвська лише 4 км, і там – вже ворог.

Нагадуємо, що нещодавно через підрив вибуховому пристрої було важко поранено жінку з прифронтового сел. Гірське на Луганщині. Саме тому українські військові проводять освітні заходи з мешканцями прифронтових міст, щоб убезпечити їхні життя від необережного поводження з вибухівкою.

Зокрема, у Станиці Луганській військовослужбовці ЗСУ розповіли про загрози, які несуть міни та вибухонебезпечні предмети, що залишилися в регіоні.

1311

За добу фахівці ДСНС обстежили майже 8 га території в Донецькій і Луганській областях і знешкодили 12 вибухонебезпечних предметів.

Сьогодні на Донеччині, зокрема в Артемівському районі, починається реалізація другого етапу відведення танків, гармат калібром до 100 міліметрів і мінометів калібром до 120 міліметрів від лінії розмежування.

Водночас місія ОБСЄ оприлюднила звіт з доказами порушення умов відводу озброєння з боку бойовиків

Безпілотник спостерігачів зафіксував велике зосередження військової техніки та озброєння на території під контролем бандформування «ДНР» на Маріупольському напрямку. Це 2 танки у районі села Безіменне, 26 танків та одну зенітну установку «Стріла-10М» біля села Сонцеве, 3 танки поблизу Мічуриного, а також САУ «Гвоздика» біля сіл Петрівське та Октябр. Крім того, бойовики використали системи радіоелектронної боротьби, намагаючись глушити безпілотник місії над селищем Заїченко.

Підтверджує цю інформацію і українська розвідка

Незважаючи на численні заяви ватажків НЗФ про готовність до повного відведення, противник намагається приховати важку бойову техніку у прифронтовій зоні. Триває робота російського державного «воєнторгу» – Російська Федерація не припиняє військового і матеріально-технічного забезпечення маріонеткових режимів на окупованій території. Тривають навчання бойовиків, облаштування укріплених позицій НЗФ, противник веде розвідку (перш за все, радіоелектронну). Російські спецслужби та військові з окупаційного контингенту регулярно проводять роззброєння та арешти бойовиків, що не погоджуються з поточною діяльністю ватажків НЗФ.

У КПВВ «Гнутове» затримано громадянина України, який брав участь у діяльності незаконних збройних формувань

Знервована поведінка чоловіка під час проходження контролю викликала у прикордонників підозри, тому його було передано співробітникам СБУ. З’ясувалося, що затриманий був членом бандформування  «Восток» з прізвиськом «Тихий».

СБУ заблокувала діяльність інформаторської мережі бандформування «ДНР» на Донечині

Затримані зловмисники збирали інформацію про місця дислокації та маршрути пересування ЗСУ, і передавали її бойовикам для ведення артилерійських обстрілів по наших позиціях.

Триває робота з вилучення нелегальної зброї на сході України

У селі Верхньоторецьке Ясинуватського району на Донеччині виявлено схрон з боєприпасами. Вилучено 2 протитанкові міни, 4 тротилові шашки, електродетонатор, 4 мішечки з порохом, набої до автоматичної зброї, предмети для виготовлення наркотиків, мішок з коноплями і прапор бандформування «ДНР».

2221

У місті Щастя Луганської області оперативники виявили замасковану схованку з вибухівкою. Зі схрону вилучено 7 ручних кумулятивних гранат, 5 протипіхотних мін ОЗМ-72 з капсулями-детонаторами, 32 гранати до станкового автоматичного гранатомета, боєприпаси і обладнання до гранатомета РПГ-7В, і десятки тисяч набоїв.

3331

На блокпосту «Андронівка», що на межі Донецької і Дніпропетровської областей правоохоронці під час огляду вантажівки вилучили 12 гранат Ф-1 та РГД-5 з запалами, пакунки з порохом та набоями.

На Харківщині бійці Нацгвардії разом зі спецпризначецями провели двотижневі комплексне польове заняття

Особлива увага приділялася тактиці дій спецпризначенців у різних видах бою. Також для бійців були організовані заняття з невідкладної медичної допомоги і також психологічні тренінги.

464142434445

Через контрольний пункт «Новотроїцьке» прослідували 19 вантажівок з гуманітарною допомогою від Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Ще 13 автомобілів прослідували через КПВВ «Зайцеве». Вантажівки перевозили 195 тонн продуктових наборів, які були надані благодійниками.

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар