Молодіжка “Зірки” мінімально поступилась полтавчанам

Матч одинадцятого туру чемпіонату України U-21 став дебютним офіційним поєдинком для Романа Монарьова в ролі старшого тренера молодіжного складу «Зірки». Наша команда приймала молодіжну полтавської «Ворскли», повідомляє прес-служба “Зірки”.

 Зі стартових хвилин ініціативою у матчі заволоділа саме кропивницька команда. Наші гравці більше часу володіли м’ячем, але до удару по воротах справа дійшла лише на 15-й хвилині. Тоді Денис Сідельник пробив низом здалеку, але постріл не був надто сильним і голкіпер Ян Вічний забрав м’яч до рук. Миттєво ж «Ворскла» відповіла своїм небезпечним випадом, і Сергій Ічанський з кута штрафного майданчика пробив над воротами. А за кілька хвилин більш реальну нагоду вивести полтавчан уперед втратив Володимир Одарюк. Він був абсолютно самотнім перед воротами Романа Льопки, та, на щастя, не зумів як слід замкнути подачу з правого флангу. Майже ідентичний момент створила й «Зірка», але м’яч після удару Андрія Капеляна головою у сантиметрах розминувся зі стійкою.

Уже в середині тайму підопічні Романа Монарьова почали шукати гравців атаки за допомогою розрізних передач. І варто сказати, що м’яч щоразу доходив до адресатів, але ні Андрій Капелян, ні Дмитро Білоног використати оперативний простір, що відкривався перед ними не змогли. Їх потенційні виходи сам на сам з голкіпером розбивались об захисний мур команди полтавчан. А на 42-й хвилині Роман Льопка ледь не довів до інфарктного стану весь тренерський штаб нашої команди. У межах штрафного майданчика почав обігравати опонента й у підсумку втратив м’яч. Добре, що Денис Сідельник устиг підстрахувати партнера й винести м’яч із порожніх воріт після удару Тараса Саківа. Після кутового удару, що «Ворскла» заробила, Роман помилився на виході, і, на щастя, м’яч не залетів у ворота.

Голом у роздягальню могла відзначитися й команда господарів. Дмитро Білоног віддав передачу в район одинадцятиметрової позначки в швидкій контратаці, звідки потужно пробив Владислав Лупашко, але м’яч по-зрадницьки влучив у поперечину воріт. Загалом, заключні хвилини першого тайму виявилися найжвавішими, адже вже в компенсований час підопічним Олександра Омельчука вдалось забити м’яч у сітку воріт, але арбітр справедливо скасував гол через офсайд.

Помітно було, що не пішла гра сьогодні в Олексія Збуня. Декілька разів він втрачав м’яч у здавалось б простих епізодах. І було це не тільки біля чужих, а й біля своїх воріт. Тому Роман Монарьов уже на початку другого тайму замінив його на Олексія Панченка. Загалом же на старті другої сорокап’ятихвилинки швидкості, порівняно з першою половиною гри, впали. Більше часу м’яч тримався в центрі поля, а гострих атак суперники не проводили.

На 59-й хвилині Олександр Шарило прорвався на ударну позицію, але його постріл заблокував Ігор Байдалук. Кропивничани свій небезпечний випад провели вже в середині тайму. Станіслав Штаненко після забігання лівою бровкою намагався прострілити в центр штрафного майданчика, але його передачу заблокували захисники «Ворскли». У відповідь черговим ударом по воротах Романа Льопки відзначився Олександр Шарило, але м’яч пролетів повз стійку. На превеликий жаль уже в наступній атаці після удару все того ж Олександра Шарила, котрий відгукнувся на простріл з правого флангу, м’яч опинився в сітці воріт – 0:1, «Ворскла» повела в рахунку.

Відновити паритет прямим ударом зі штрафного намагався Дмитро Білоног, але пробив не надто сильно й прогнозовано для Яна Вічного, котрий без проблем забрав м’яч до рук. А наприкінці матчу полтавчани ледь не подвоїли свою перевагу. Усе той-таки Олександр Шарило, котрий по праву був найактивнішим гравцем у другому таймі, ледь не переграв Романа Льопку в ближньому бою, намагаючись завадити голкіперу перехопити простріл. І вже в компенсований час ледь не оформив дубль той-таки Олександр Шарило. Цього разу Роман Льопка його удар з близької відстані перевів у стійку. Наша ж команда, як це не прикро, в атаці більше нічого створити не змогла, отож маємо поразку з рахунком 0:1.

«Зірка» U-21 (Кропивницький) – «Ворскла» U-21 (Полтава) – 0:1 (0:0).

15 жовтня 2016 року (субота). Початок о 12:00. Долинська. Стадіон «Колос». Оцінка поля: 3. 300 глядачів. + 6 С. Чемпіонат України U-21, 1 коло, 11 тур.

Арбітр: Можаровський Юрій (Львів).

Асистенти арбітра: Марчик Олександр (Київ), Жарий Володимир (Дніпропетровська область).

Четвертий арбітр: Попельницький Дмитро (Кропивницький).

Спостерігач арбітражу: Мельничук Василь (Сімферополь).

«Зірка» U-21: 41. Льопка Роман, 53. Байдалук Ігор, 81. Сідельник Денис, 20. Фатєєв Дмитро, 54. Штаненко Станіслав (36. Болобан Олексій, 82), 8. Лупашко Владислав (к/к), 85. Керножицький Сергій (38. Сєдов Євген, 77), 31. Ченакал Ігор (68. Дришлюк Кирило, 78), 15. Збунь Олексій (83. Панченко Олексій, 52), 26. Білоног Дмитро, 57. Капелян Андрій. Запасні: 12. Сідельник Максим, 52. Дудка Денис, 13. Зозуля Олександр. Старший тренер: Монарьов Роман.

«Ворскла» U-21: 71. Вічний Ян, 23. Сапай Вадим, 44. Даллку Ардін, 5. Остапенко Олег, 20. Квасний Микола, 40. Саків Тарас (35. Максименко Олександр, 86), 16. Ічанський Сергій, 39. Мельник Богдан (14. Гасенко Владислав, 69), 77. Олійник Владислав (42. Намуйлик Петро, 58), 19. Одарюк Володимир (к/к), 22. Прядун Максим (43. Шарило Олександр, 30). Запасні: 21. Різник Дмитро, 18. Гаркуша Нікіта, 28. Бобров Владислав. Старший тренер: Омельчук Олександр.

Гол: 0:1, Шарило Олександр (74).

Попередження: Саків Тарас (18), Прядун Максим (27), Даллку Ардін (66), Дришлюк Кирило (81).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар