Футбольне дербі Кіровоградщини закінчилося поразкою кропивницької “Зірки”

Матчу шостого туру Ліги Парі-Матч, мабуть, на Кіровоградщині очікували всі вболівальники. Адже саме в рамках шостого туру мало відбутися принципове дербі нашої області – ФК «Олександрія» вдома приймав кропивницьку «Зірку».

Дванадцять років наша команда не може здолати своїх сусідів, тож усі прихильники кропивничан та й самі футболісти прагнули здобути перемогу, яка до того ж ще й могла стати першою в цьому сезоні в Прем’єр-лізі. У районному центрі до футбольного матчу проти «Зірки» готувалися дуже серйозно. Перед початком організатори матчу влаштували справжній концерт. Пролунала пісня «Чорнобривці», також був виступ черлідерок. А гімн України було виконано вживу.

У стартовому складі нашої команди, порівняно з попереднім матчем проти «Чорноморця» було кілька кадрових змін. По-перше, замість Євгена Паста у рамці воріт дебютував Геннадій Ганєв. Крім того, з перших хвилин уперше вийшов Дмитро Білоног, а Олексій Чичиков замінив Романа Локтіонова. Також, варто зазначити, що в цьому матчі наша команда грала у новому виїзному комплекті форми – чорні футболки, червоні шорти.

Розпочався двобій з удару повз ворота від Артем Чорнія зі штрафного з правого флангу. Він намагався поцілити у ближній кут, але м’яч пролетів дуже далеко від стійки. Уже за хвилину виникла ще одна небезпека біля наших воріт. Цього разу після подачі зі стандарту з протилежного флангу – Ганєв свою команду врятував, а Олександр Кучеренко виніс м’яч подалі зі штрафного майданчика. За кілька хвилин «Зірка» намагалась провести атаку у відповідь, але перетримала м’яч на правому фланзі і в підсумку до нього не дістався Дмитро Білоног. Трохи пізніше здалеку спробував пробити Артем Щедрий, та постріл вінгера кропивничан був заблокований.

unnamed

На тринадцятій хвилині було по-справжньому гаряче біля воріт гостей. Віталій Пономар уник офсайду та вибіг на побачення з Геннадієм Ганєвим. Наш голкіпер продемонстрував усю свою майстерність вигравши дуель у свого візаві, а пізніше відбивши ще два добивання. Проте, за дві хвилини м’яч таки опинився у воротах «Зірки». Артем Чорній виграв підбирання на лінії штрафного майданчика після розіграшу стандарту й пробив точно в ціль – 1:0.

Кропивничани почали атакувати, але нарвались на контрвипад на свої ворота. Станіслав Микицей заволодів м’ячем на лівому фланзі після неточного паса Андрія Бацули, віддав передачу на Василя Грицука, який повернув м’яч партнеру. Микицей пробив несильно й Геннадій Ганєв забрав м’яч до рук. У відповідь підопічні Даріо Друді провели атаку правим флангом. Володимир Баєнко прострілив до штрафного майданчика, а звідти пробив Дмитро Білоног, проте і його постріл було заблоковано. Трохи згодом дальньою передачею знайти Дмитра спробував Владислав Лупашко, але нашого гравця випередив воротар «Олександрії» Андрій Новак. А на 31-й хвилині шанс забити вдруге виник у «городян». І знову після стандарту. Андрій Запорожан подав до штрафного майданчика «Зірки», де головою до м’яча трохи не дотягнувся Андрій Гітченко, а так би міг упритул розстрілювати Геннадія Ганєва.

Останні десять хвилин першого тайму м’ячем більше володіли саме гості. На 41-й хвилині Максим Ковальов виконав чи то простріл чи то удар, і м’яч летів в отвір воріт. Андрію Новаку знадобилася друга спроба, щоб приборкати його. За хвилину гострота біля воріт підопічних Володимира Шаран виникла після подачі з кутового. Олександрійці змогли відбитися, але після атаки другим темпом та невеликої паніки у штрафному майданчику господарів поля, Олексій Чичиков не зумів проштовхнути м’яч за адресою та тим самим зрівняти цифри на табло. Відтак на перерву команди відправилися за мінімальної переваги «городян».

Другий тайм команди розпочали в нешвидкому темпі. Та все одно «Зірці» вдалася непогана атака, яку дальнім ударом завершував Віталій Гавриш. Постріл виявився несильним і Андрій Новак зафіксував м’яч у руках. Фактично до 63-й хвилини нічого цікавого на полі не відбувалось. Команди по черзі розкатували м’яч у центрі поля й практично не доходили до воріт одна одної. Та от невдала контратака «Зірки» обернулася в небезпечний контрвипад «Олександрії» правим флангом. Звідти Василь Грицук прострілив у район одинадцятиметрової позначки – удар Віталія Пономара відбив Геннадій Ганєв і Володимир Баєнко виніс м’яч на кутовий. А після подачі від прапорця, вище за усіх вистрибнувши у штрафному майданчику, ударом головою відзначився Андрій Гітченко – 2:0.

У середині другої сорокап’ятихвилинки було кілька замін від тренерського штабу «Зірки». Зокрема, на правий фланг захисту замість Володимира Баєнка вийшов Руслан Зубков, а також уперше в цьому сезоні на полі з’явився Олександр Кочура. На 70-й хвилині матчу кропивничани пропустили втретє. Після того як Михайло Козак на куту штрафного майданчика накрутив оборонців гостей, він віддав передачу на Василя Грицука, й 22-й номер господарів не схибив з вигідної позиції – 3:0.

Підопічні Даріо Друді бажали забити. Наша команда намагалася проводити атаки на ворота своїх суперників. Одна з них завершилася досить-таки небезпечним ударом від Ігоря Загальського здалеку – м’яч полетів неточно. На 83-й хвилині таки забити гол престижу міг Андрій Бацула, який п’ятою чи то віддавав передачу на дальню стійку чи то цілив у дальній кут і м’яч ледь не вкотився у ворота. Щоправда, був рикошет, тож арбітр призначив кутовий. І після подачі до штрафного майданчика Євген Чумак виграв верхову боротьбу в опонента й чудово пробив у нижній кут – Андрій Новак у падінні витягнув м’яч.

А на 90-й хвилині олександрійці забили четвертий м’яч у ворота нашої команди. Після подачі з лівого флангу не надто вдало на виході зіграв Геннадій Ганєв, м’яч відскочив до Віталія Пономаря й той головою забив уже в порожні ворота. А в компенсований час не влучив у дальній кут Андрій Цуріков після свого прориву тим таки лівим флангом. Тож, констатуємо поразку кропивницької команди у принциповому дербі Кіровоградщини з рахунком 0:4.

ФК «Олександрія» – «Зірка» (Кропивницький) – 4:0 (1:0).

28 серпня 2016 року (неділя). Початок о 17:00. Олександрія. Стадіон «Ніка». Оцінка поля: . + С. 2552 глядача. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 6 тур.

Арбітр: Головков Олександр (Сєвєродонецьк).

Асистенти арбітра: Данильченко Євген (Луганськ), Єремєєв Андрій (Миколаїв).

Четвертий арбітр: Бойко Сергій (Київська область).

Спостерігач арбітражу: Іщенко Ігор (Київська область).

Офіцер безпеки: Болгарін Віктор (Кропивницький).

Директор матчу: Безсмертний Віктор (Кропивницький).

ФК «Олександрія»: 54. Новак Андрій, 3. Микицей Станіслав, 9. Пономар Віталій, 11. Цуріков Андрій, 13. Чорній Артем (40. Путраш Юрій, 58), 15. Запорожан Андрій (к/к), 17. Гітченко Андрій, 22 Грицук Василь (6. Леонов Дмитро, 79), 26. Шендрик Антон, 27. Старенький Сергій (72. Козак Михайло, 67), 44. Банада Євген. Запасні: 24. Леванідов Владислав, 4. Огіря Владислав, 10. Яремчук Роман, 25. Чеботаєв Сергій. Головний тренер: Шаран Володимир.

«Зірка»: 30. Ганєв Геннадій, 7. Гавриш Віталій (28. Чумак Євген, 62), 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем, 11. Бацула Андрій, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор, 26. Білоног Дмитро (27. Кочура Олександр, 69), 29. Баєнко Володимир (24. Зубков Руслан, 67), 55. Ковальов Максим, 77. Чичиков Олексій. Запасні: 44. Паст Євген, 20. Фатєєв Дмитро, 22. Каваців Ярема, 99. Локтіонов Роман. В.о. головного тренера: Друді Даріо.

Голи: 1:0, Чорній Артем (15); 2:0, Гітченко Андрій (63); 3:0, Грицук Василь (70); 4:0, Пономар Віталій (90).

Попередження: Лупашко Владислав (14), Чорній Артем (38), Гітченко Андрій (45+1), Зубков Руслан (82), Цуріков Андрій (82).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар