Яким буде новий газон на «Зірці»

Представник підприємства, що займається реконструкцією газону основного поля ФК «Зірка», — ТОВ НВО «Іригаційні системи» — Дмитро Ромащенко розповів Першій електронній про особливості цієї роботи.

Компанія на ринку України працює вже 10 років. Вона брала участь у реконструкції і будівництві газонів полів київського НСК «Олімпійський», ФК «Металіст» та інших.

Перед «Іригаційними системами» поставлене завдання у травні завершити роботи «під ключ». Із ним, запевняє Дмитро Ромащенко, підприємство впорається.

Газон головного поля «Зірки» буде рулонного типу (трава – вирощена за голландською технологією). Також «Системи» установлять дренаж та підігрів.

Про хід решти масштабних робіт розповів заступник директора клубу Андрій Перевозник. Він нагадав, що стадіон буде не лише футбольним, а й легкоатлетичним. Причому таким, який відповідає нормам 2 категорії Міжнародної Асоціації легкоатлетичних федерацій (ІААФ). Це означає, що «Зірка» може і буде приймати змагання міжнародного рівня. Влітку відбудуться кілька всеукраїнських змагань, зокрема – юнацький чемпіонат України, а також перші міжнародні змагання – матчева зустріч юнаків України, Білорусі та Румунії. Наразі в Україні є лише два стадіони такого рівня сертифікації: у Донецьку та Євпаторії.

Також зараз ведуться роботи на так званому тренувальному (верхньому) полі, де, крім власне тренувального футбольного поля зі штучним покриттям, буде розмішена і зона розминки для легкоатлетів, як цього вимагають стандарти сертифікації легкоатлетичного стадіону.

Крім цього, додав Андрій Перевозник, буде обладнана нова система освітлення та табло. Також відповідно до вимог до стадіонів, які пред’являє Федерація футболу України до команд прем’єр-ліги.

Нагадаємо, капсулу на місці будівництва легкоатлетичного ядра президент ФК «Зірка» Максим Березкін, голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко й голова Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул заклали у жовтні 2013 року.

Ігор Крушеницький, Перша електронна

Поширити:

Залишити коментар:

коментар