“Зірка” – “Чорноморець”: нереалізовані моменти і вирішальний кутовий

Матч п’ятого туру Ліги Парі-Матч, в якому кропивницька «Зірка» вдома приймала одеський «Чорноморець», був дебютним поєдинком для нового в.о. головного тренера «Зірки» Даріо Друді. У стартовому складі господарів якихось несподіванок не було. Єдине що, із перших хвилин на вістрі атаки діяв Роман Локтіонов, адже Артем Сітало зазнав пошкодження та заліковує травму.

Поєдинок розпочався у жорсткій боротьбі. Уже на третій хвилині Давид Хочолава отримав жовту картку за грубий фол на Артемові Щедрому, і практично весь матч кропивницький вінгер грав, накульгуючи. Ініціативою на полі володіла саме «Зірка». В одній з атак захисники «Чорноморця» перехопили розрізний пас Романа Локтіонова на Артема Щедрого. Пізніше Роман Попов зачепився за, здавалося, «мертвий» м’яч біля лицьової лінії і зумів заробити кутовий. Після подачі від прапорця Володимир Баєнко пробив головою, але дуже неточно. За п’ять хвилин Володимир уже змушений був відпрацьовувати біля власних воріт, блокуючи удар Владислава Кабаєва. А на протилежному боці поля Євген Боровик перехопив класний пас від Віталія Гавриша на прохід Щедрому.

Далі гра продовжувалася на зустрічних курсах. На атаку суперника команди намагалися відповісти своїм контрвипадом. Так, після того, як Роман Локтіонов втратив суперможливість відзначитися з вигідної позиції, слабко пробивши у руки Боровику, свій момент створили й одесити. Олексій Хобленко змістився з лівого флангу в центр і пробив по воротах – голкіпер кропивничан Євген Паст зафіксував м’яч у руках. Ще одну якісну нагоду забити змарнував Роман Попов. Як він не влучив у ворота, замикаючи фланговий навіс Ігоря Загальського, мабуть, і сам не зрозумів. І тут таки одесити відповіли своїм ударом. Знову в центрі уваги був Олексій Хобленко, котрий намагався поцілити в дальній кут, та переграти Євгена Паста гравцю гостей не вдалося. Остання десятихвилинка виявилася наднасиченою на події. Спочатку, на 40-й хвилині, Давид Хочолава зумів результативно замкнути подачу з кутового – «моряки» вийшли вперед. Але минула хвилина й Ігор Загальський заробив пенальті у ворота «Чорноморця», адже на ньому сфолив один із підопічних Олександра Бабича. Як і в матчі проти «Зорі», до позначки підійшов Олександр Кучеренко, розбігся і пробив, але Євген Боровик урятував команду. За рахунку 0:1 суперники пішли на відпочинок.

Увесь другий тайм проходив під диктовку нашої команди. На початку другої сорокап’ятихвилинки непоганий розіграш м’яча підопічних Даріо Друді завершився дальнім пострілом Володимира Баєнка, але значно вище поперечини. Минуло ще п’ять хвилин, а на подачу того-таки Володимира Баєнка не зумів як слід відгукнутися Артем Щедрий. «Дев’ятка» кропивничан просто не очікував, що Євген Боровик помилиться на виході, тому м’яч відскочив від коліна нашого вінгера й покотився в отвір воріт, але захисники змогли його вчасно вибити. У середині тайму ще один дальній удар наносив Віталій Гавриш, і знову вище.

Трохи згодом дві свої нагоди змарнував Дмитро Білоног, котрий у цьому матчі дебютував перед кропивницькою публікою. Так, першою грою за «Зірку» для півзахисника було протистояння з «Волинню», але на домашньому полі Дмитро з’явився вперше. Одного разу він, знову ж таки, як і його партнери, вдарив над поперечиною, а пізніше не зумів переграти Євгена Боровика у ближньому бою, після подачі з лівого флангу.

На 85-й хвилині «Чорноморець» провів чи не першу свою атаку в другому таймі. Але нічим небезпечним вона не увінчалася – Владислав Кабаєв пробив дуже неточно. Мала наша команда шанс таки вирвати нічию у цьому матчі. Після флангового штрафного удару Артем Щедрий викотив м’яч Андрієві Бацулі. Під його постріл кинувся захисник, а після серії рикошетів у штрафному майданчику та кількох ударів кропивничан була справжня «пожежа» біля воріт Євгена Боровика, але «моряки» змогли відбитися, після чого й пролунав фінальний свисток.

Тож, поразка «Зірки» з мінімальним рахунком. Знову кропивницькі футболісти мали чимало моментів, але не реалізували їх. А секундна розконцентрація біля своїх воріт призвела до єдиного в матчі голу.

«Зірка» (Кропивницький) – «Чорноморець» (Одеса) – 0:1 (0:1).

21 серпня 2016 року (неділя). Початок о 19:30. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 3. +27 С. 4619 глядачів. Ліга Парі-Матч, 1 коло, 5 тур.

Арбітр: Жабченко Анатолій (Хмельницький).

Асистенти арбітра: Куцев Валентин (Київ), Марчик Олександр (Київ).

Четвертий арбітр: Іванов Олександр (Макіївка).

Спостерігач арбітражу: Петров Володимир (Харків).

Офіцер безпеки: Жданов Геннадій (Київ).

Директор матчу: Макаров Сергій (Київ).

«Зірка»: 44. Паст Євген, 7. Гавриш Віталій, 8. Лупашко Владислав (к/к), 9. Щедрий Артем, 11. Бацула Андрій, 18. Кучеренко Олександр, 21. Загальський Ігор (28. Чумак Євген, 68), 29. Баєнко Володимир, 55. Ковальов Максим, 95. Попов Роман (26. Білоног Дмитро, 57), 99. Локтіонов Роман (77. Чичиков Олексій, 53). Запасні: 30. Ганєв Геннадій, 22. Каваців Ярема, 24. Зубков Руслан, 27. Кочура Олександр. В.о. головного тренера: Друді Даріо.

«Чорноморець»: 12. Боровик Євген, 5. Хочолава Давид, 8. Андрієвський Олександр, 9. Хобленко Олексій (18. Сільвіо, 64), 10. Калітвінцев Владислав, 11. Смірнов Євген (17. Татарков Микита, 78), 16. Філімонов Артем (к/к), 22. Кабаєв Владислав, 25. Мартиненко Євгеній, 27. Люлька Сергій, 94. Данченко Олег (2. Азацький Олександр, 76). Запасні: 71. Безрук Дмитро, 6. Ковалець Кирило, 7. Коркішко Дмитро, 33. Барілко Володимир. Головний тренер: Бабич Олександр.

Гол: 0:1, Хочолава Давид (40).

Нереалізований пенальті: Кучеренко Олександр (42, воротар).

Попередження: Хочолава Давид (3), Філімонов Артем (41), Гавриш Віталій (81), Мартиненко Євгеній (85), Боровик Євген (90+3), Татарков Микита (90+4).

за матеріалами прес-служби ФК “Зірка”
Поширити:

Залишити коментар:

коментар