ФК “Олександрія” здолала “Ворсклу” і виборола перші три очки

фото прес-служби ФК Олександрія

Учора, 31 липня, ФК “Олександрія” у напруженому матчі переграла полтавську “Ворсклу”. Матч завершився з рахунком 3:2.

Перший гольовий момент в матчі створили олександрійці. Після прострільної передачі з правого флангу, Віталій Пономар опинився першим на м’ячі, але переправити його в сітку нападнику завадив захисник «Ворскли». Відразу ж полтавчани організували контрвипад. Юрій Коломоєць, який раніше захищав кольори «горожан», отримав м’яч від партнера, здійснив з ним забігання, віддав пас на Дмитра Хльобаса, який обіграв захисника і пробив по воротах, але, на щастя, для наших земляків поряд зі стійкою. Та все ж фортуна була сьогодні на боці «трикольорових», які до 16-ї хвилини двічі відзначилися у воротах Богдана Шуста. Спочатку, Дмитро Леонов, перехопив м’яч на власній половині поля, віддав пас на Юрія Путраша, той виконав передачу на Сергія Старенького, який дотепно обіграв захисника і, перекинувши голкіпера, відправив м’яч в пусті ворота – 1:0. На цьому наші земляки не зупинилися, а продовжували турувати шлях до воріт полтавчан. Проти досить активного Дмитра Леонова, який намагався обіграти гравця «Ворскли» в штрафному майданчику гостей, було порушено правила, за що арбітр без вагань призначив пенальті, який чітко реалізував капітан «Олександрії» Андрій Запорожан. За кілька хвилин доводити рахунок до розгромного мав шанс все той же Дмитро Леонов, але його удар майже з лінії воротарського майданчика прийшовся у голкіпера. На 25-й хвилині зустрічі полтавчанам вдалося віднайти прогалину в захисті наших земляків. Після прострільної передачі Олександра Кобахідзе з лівого флангу, Юрій Коломоєць випередив захисника і відправив м’яч у сітку воріт – 2:1. Здавалося, що цього вечора «трикольорових» просто не зупинити. На 37-й хвилині олександрійці отримали право на виконання перспективного стандарту за фол проти Віталія Пономаря. До м’яча підійшов один з лідерів нашої команди Василь Грицук, який і відправив «шкіряного» у верхній кут – 3:1.

В дебюті другого тайму команди обмінялися небезпечними моментами. Спочатку свої ворота від пропущеного голу врятував Андрій Новак. Відразу ж олександрійці відповіли стрімкою атакою. Василь Грицук отримав пас від партнера, здійснив сольний прохід по лівому флангу, віддав передачу в штрафний майданчик на Євгена Банаду, той обробив м’яч, обіграв захисника, посадивши його на «п’яту точку», і пробив по воротах, але, на жаль, над поперечиною. Навіть, забезпечивши гандикап в два м’ячі в першому таймі, олександрійці не заспокоювалися, а при найменшій нагоді йшли штурмувати ворота суперника. Після перехоплення м’яча, Віталій Пономар опинився на вісті атаки і завдав удару по воротах, але Богдан Шуст справився з ним. Натомість одна з атак гостей в другому таймі закінчилася взяттям воріт. Після гострої передачі з лівого флангу, Дмитро Хльобас ударом головою пробив в протихід Андрію Новаку, зменшивши відставання власної команди – 3:2. Олександрійці у відповідь створили кілька небезпечних моментів, але удари Антона Шендріка після кутового та Євгена Банади із-за меж штрафного майданчика не досягали своєї цілі. А от наші суперники мали шанс зрівняти рахунок, та, на щастя, для наших футболістів Олександр Кобахідзе, перебуваючи у вигідній позиції, пробив у голкіпера. Збільшити перевагу власної команди мав шанс Андрій Цуріков, але після передачі Михайла Козака, він не влучив у ворота. Також можливість відкрити лік забитим м’ячам в нинішньому сезоні мали Роман Яремчук та Михайло Козак, але після їх ударів голкіпер грав надійно.

ФК «Олександрія» – «Ворскла» (Полтава) – 3:2

31.07.2016р., 19-30, КСК «Ніка», 1507 глядачів, +28, поле 3

Арбітр – Микола Балакін (Київська обл.)

Асистенти арбітра – Олександр Войтюк (Запоріжжя), Володимир Володін (Херсон)

4-й арбітр – Олександр Головков (Луганська обл.)

Спостерігач арбітражу – Володимир П’яних (Донецьк)

ФК «Олександрія» Новак, Леонов (Грицук, 28), Пономар (Яремчук, 77), Цуріков, Запорожан – к/к, Чеботаєв, Шендрік, Старенький (Козак, 62), Путраш, Банада, Басов

Запасні: Леванідов, Матвєєв, Мягков, Чорній

Гол.тренер – Володимир Шаран

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Скляр, Кобахідзе (Бартуловіч, 81), Ткачук (Пилявський, 86), Хльобас, Чеснаков – к/к, Сапай, Коломоєць, Дитятьєв, Зарічнюк (Ребенок, 46)

Запасні: Непогодов, Одарюк, Квасний, Кравченко

Гол.тренер – Василь Сачко

Попередження: Ю.Путраш (24), С.Старенький (51), А.Новак (90+2) – О.Скляр (15), О.Дитятьєв (50), М.Бартуловіч (86)

Голи: С.Старенький (14), А.Запорожан (16 – пенальті), В.Грицук (37) – Ю.Коломоєць (25), Д.Хльобас (57)

за матеріалами прес-служби ФК “Олександрія”
відео: Футбол 1
Поширити:

Залишити коментар:

коментар